Vágólapra másolva!
Mark Webber valószínűleg akkor sem maradt volna állás nélkül 2012-ben, ha a Red Bull nem hosszabbít vele. Az ausztrál szerint nem lehetetlen Sebastian Vettel legyőzése.

Augusztus végén vált hivatalossá, hogy a Red Bull a 2012-es idény végéig meghosszabbította Mark Webber szerződését. A bejelentés véget vetett azoknak a híreszteléseknek, amelyek szerint az ausztrál a szezon végén befejezi pályafutását - most viszont kiderült, hogy Webbernek a Red Bullon kívül is voltak ajánlatai a következő idényre.

"Elképesztő volt, hogy más csapatok mennyi érdeklődést mutattak irántam, mielőtt aláírtam a Red Bullhoz" - nyilatkozta a Daily Telegraphnak. "Rendkívül érdekelte őket, hogy beszéljenek velem. Ez egy újabb emlékeztető volt, amiből kiderült, hogy jól állnak a dolgok."

Azt egyelőre nem tudni, hogy 2012 után mihez kezd majd a 35 éves versenyző, aki azt sem zárja ki, hogy visszavonul, de akár más csapatnál is el tudja képzelni a jövőjét. "Az majd hat hónap múlva kerül szóba, hogy hol leszek 2013-ban és 2014-ben" - magyarázta.

Forrás: AFP

Bár az idén Webber nem tudta megközelíteni csapattársa, az immár kétszeres világbajnok Sebastian Vettel teljesítményét, nem hiszi, hogy a német legyőzése jövőre lehetetlen lenne. "Egyértelműen lehetséges. Eleget láttam már, tudom, hogy milyen szoros köztünk a verseny, tehát lehetséges" - jelentette ki a tabella negyedik helyén álló Webber, akinek az idén még egy futamot sem sikerült nyernie.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, az utolsó három futamon a csapat mindent megtesz azért, hogy Webber eredményes legyen. "Szeretnénk jól zárni az évet, és hozzásegíteni Markot a világbajnokság második helyéhez. Az is nagyszerű lenne, ha nyerne egy futamot" - nyilatkozta Horner egy médiaeseményen.