Vágólapra másolva!
Mark Webber úgy gondolja, idén azért jön ki jobban Sebastian Vettellel, mert nem egymás ellen harcoltak a világbajnoki címért. Az ausztrál számára fontosabbak a futamgyőzelmek, mint a bajnokság második helye.

A 2010-es idényben meglehetősen feszült volt a két Red Bull-versenyző, Sebastian Vettel és Mark Webber viszonya: Silverstone-ban átszerelték Webber autójáról az újabb fejlesztésű első szárnyat Vettel autójára, a rivalizálás a Török Nagydíjon ütközéshez is vezetett, később pedig Webber többször is utalt arra, hogy a csapat a németet támogatja, pedig mindketten a világbajnoki címért harcoltak. 2011-ben viszont Webber nem tudott felnőni csapattársa mellé - míg Vettel négy futammal az idény vége előtt bebiztosította a bajnoki címet, az ausztrál 140 pontos lemaradással csak a negyedik helyen áll.

Az ausztrál szerint ez az oka annak, hogy idén sokkal jobb a kapcsolata csapattársával, azonban reméli, hogy 2012-ben ez megváltozik. "Jó a kapcsolatunk. Sokkal könnyebb most, mint tavaly, mert nem volt nagy harc köztünk. Remélhetőleg jövőre ismét érdekesebb lesz a kapcsolatunk..." - nyilatkozta az AAP-nek Webber, aki biztos benne, hogy jövőre szorosabb lesz a bajnokság.

Az ausztrál azt is elárulta, hogy a hátralévő három futamon fontosabb számára az, hogy megszerezze idei első győzelmét, mint az összetett második helye. "Nagyszerű érzés lenne, ha ismét a dobogó tetejére állhatnék, inkább a győzelmeket választanám, mint azt, hogy második legyek a bajnokságban" - magyarázta az utolsó győzelmét a tavalyi Magyar Nagydíjon arató Webber. "Ettől függetlenül örülnék a második helynek, hiszen ezt korábban még nem sikerült elérnem.

Forrás: AFP
Forrás: AFP