Vágólapra másolva!
Mark Webber reméli, hogy a Red Bull támogatásával megszerezheti a második helyet a világbajnokságban. Szerinte jövőre nem ő, hanem Sebastian Vettel fog nagyobb nyomás alatt versenyezni.

Sebastian Vettel Suzukában, a Red Bull pedig egy futammal később, Koreában szerezte meg a 2011-es világbajnoki címet, így a hátralévő három futamon az osztrák istálló legfőbb célja az, hogy segítsenek Mark Webbernek a második helyezés elérésében. Webber 209 pontjával jelenleg a negyedik helyen áll a tabellán, Fernando Alonso mögött csupán három egységgel elmaradva, de a 222 pontos Jenson Button utolérése sem reménytelen vállalkozás.

"Az egész csapat mögöttem áll, támogatnak a második helyezés elérésében" - nyilatkozta a Mid Day magazinnak az idén még futamgyőzelem nélkül álló Webber. "Miután a konstruktőri bajnoki címet már megszereztük, és Seb is megnyerte a versenyzők bajnokságát, nagyszerű befejezése lenne a szezonnak, ha a pontverseny első két helyén a Red Bull versenyzői végeznének."

Korábban Sebastian Vettel is kijelentette, hogy hajlandó segíteni csapattársának, és adott esetben még a győzelmet is átengedné az ausztrálnak. Webber reméli, hogy jövőre szorosabb küzdelem alakul ki közöttük, és nem ért egyet azokkal a véleményekkel, melyek szerint jövőre nagy nyomás alatt kell versenyeznie. "Igazából úgy gondolom, rajta nagyobb nyomás van, hiszen ő az, akinek meg kell védenie a címét" - mondta Vettelről.

Forrás: AFP