Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton úgy látja, magánéleti nehézségei és a pályán mutatott ingadozó teljesítménye miatt eddigi legnehezebb évében kell helytállnia. Ennek ellenére továbbra is a versenyzésre koncentrál.

Bár koreai második helyével némileg feledtetni tudta az elmúlt hónapok nehézségeit, Lewis Hamilton úgy érzi, egyetlen jól sikerült verseny nem változtatja meg az egész évadról alkotott képét.

"Jó érzés volt visszatérni a dobogóra, de ez csak egyetlen futam volt az egész, hullámvölgyekkel és hegyekkel tarkított szezonnal szemben. Ez tényleg a legrosszabb éveim egyike volt. Sőt igazából ez volt az eddigi legrosszabb" - szögezte le. "Képzelhetik: emberek haltak meg, problémákkal küszködtem a versenyzés terén és a magánéletemben egyaránt. Az biztos, hogy már nagyon várom a következő szezont."

Az Indiai Nagydíj előtt a versenyző maga is megerősítette az újságíróknak, hogy szakított barátnőjével, ami megmagyarázza az elmúlt hetekben tapasztalt rossz hangulatát. Ráadásul különösen megviselte honfitársa és egyben barátja, Dan Wheldon halála, aki két héttel ezelőtt vesztette életét az IndyCar szezonzáró futamán.

"Visszanézve sajnálom, hogy nem mondtam el neki bizonyos dolgokat, amikor még volt rá lehetőségem" - magyarázta. "Ez mindent új megvilágításba helyez, ilyenkor óhatatlanul azokra az emberekre gondolunk, akik a legközelebb állnak hozzánk. Nekem édesanyám és édesapám jut eszembe, felhívom őket, hogy tudják, milyen sokat jelentenek nekem, és szeretem őket. Hiszen lehetetlen megjósolni, hogy mi történhet velünk."

Az Indiai Nagydíj első szabadedzését megnyerő brit ugyanakkor leszögezte, mindezek ellenére továbbra is a versenyzésre összpontosít majd. "Korábban is képes voltam elvégezni a munkámat, és ez továbbra is így lesz" - ígérte, röviddel később azonban háromhelyes rajtbüntetéssel sújtották, amiért figyelmen kívül hagyta a dupla sárga zászlót.