Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton szerint több tényező is hozzájárult ahhoz, hogy gyengébben szerepelt az elmúlt időszakban, azonban nem szeretne kifogásokkal védekezni: tudja, hogy javítania kell a teljesítményén.

Az utóbbi időben Lewis Hamilton nem tudja a tőle elvárt teljesítményt nyújtani a futamokon, több alkalommal is saját hibái miatt veszített értékes pontokat, a világbajnokságban pedig visszacsúszott az ötödik helyre, miközben csapattársa, Jenson Button nagyszerű formában van.

"Azt hiszem, több tényező összjátékáról van szó" - nyilatkozta a Koreai Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján Hamilton, aki többször is ütközés miatt esett hátra, vagy adta fel a versenyt. "Nagyrészt magamat hibáztatom."

"Az ember néha balszerencsés a sárga zászlók vagy a forgalom miatt, de ez nem lehet kifogás" - magyarázta a legutóbbi dobogós helyezését a júliusi Német Nagydíjon megszerző brit. "A többiekhez hasonlóan nekünk is megfelelő munkát kell végeznünk. Gyorsabb autóra van szükségünk, és arra, hogy a megfelelő időben a megfelelő helyen legyünk. Ezen szeretnénk most javítani."

Forrás: McLaren
Forrás: McLaren

"Mindig abban reménykedem, hogy jó hétvégém lesz, az utóbbi időben azonban nem ez a helyzet" - ismerte el, majd hozzátette, hogy az autójára nem panaszkodhat, hiszen Button a második a bajnokságban, és a múlt heti Japán Nagydíjat is megnyerte.

"Jenson megmutatta, hogy versenyképesek vagyunk. Úgy gondolom, ha ő meg tudja csinálni, akkor én is, tehát túl kell tennem magam a nehézségeken. Most majd remélhetőleg jól időzítünk az időmérőn, és a leggyorsabb autók ellen harcolhatunk" - utalt a szuzukai időmérőre, ahol a Q3-ban időhiány miatt nem tudta befejezni az utolsó körét.

"Kétszeres világbajnokok ülnek mellettem" - tette hozzá a sajtótájékoztatón Sebastian Vettel és Fernando Alonso között helyet foglaló Hamilton. "Igyekeznem kell, mert az a célom, hogy felülmúljam őket."