Vágólapra másolva!
Finnországi források szerint a csapatnak sikerült szponzori szerződést kötnie a Katari Nemzeti Bankkal, ami a kulcsot jelenthette a 2007-es világbajnok leigazolásához.

Már hetekkel ezelőtt híre ment, hogy Kimi Räikkönen a Williamsszel szeretne visszatérni a Forma-1-be, és előszerződést is köthetett a grove-i istállóval, bár a csapathoz közel álló források akkor nem sok esélyt láttak rá, hogy végleg sikerül dűlőre jutniuk. Az Ilta-Sanomat című finn lap most ennek ellenére azt írja, megkötötték a megállapodást, így az elmúlt két évet a WRC-ben töltő Räikkönen jövőre újra versenyezhet.

Az újság a japán Inoue Takira hivatkozva állítja ezt, aki annak idején maga is F1-es pilóta volt, s noha nem bizonyult sikeresnek, az utóbbi időben japán tehetségeket menedzsel, ezért közeli kapcsolatban maradt a csapatokkal.

Emellett a lap már korábban megírta, hogy a Rubens Barrichello helyére fizetős utódot kereső Williams akkor tudja igazolni Räikkönent, ha megszerzi szponzornak a Katari Nemzeti Bankot. Erre utal, hogy az ismert brazil szakújságíró, Livio Oricchio az O Estado de Sao Paulóban arról számolt be: a csapatfőnök Frank Williams a napokban Katarba és Szaúd-Arábiába utazott. Az alakulat már történetének korai szakasza óta szoros kapcsolatot ápol az arab cégekkel, mert akkor olyan támogatói voltak, mint a Saudia, a TAG vagy az Albilad.

Räikkönen visszatérésével jövőre hat aktív világbajnok lenne a Forma-1 mezőnyében: rajta kívül Michael Schumacher, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton és Jenson Button. A Williams másik versenyzőjének, Pastor Maldonadónak nem kell féltenie az állását, mert a venezuelai olajipari cég, a PDVSA révén tőkeerős szponzora van.