Vágólapra másolva!
A német sajtó szerint kedden meg is kötötték a szerződést, Sutilnak távoznia kell.

A Motorsport-Total.com értesülései szerint Nico Hülkenberg jövőre visszatérhet a mezőnybe, mert sikerült versenyzői szerződést kötnie a Force Indiával, ahol idén tesztpilótaként dolgozott, tizenhárom nagydíj pénteki edzésnapján vezette a csapat autóját.

Bár az internetes lap úgy tudja, kedden már alá is írták a megállapodást, amely egyelőre 2012-ig szól 2013-as opcióval, Hülkenberg menedzsere, Timo Gans nem erősítette meg a hírt, mert azt mondta, nem nyilatkozhat a Force India beleegyezése nélkül. A csapatfőnök Vijay Mallya korábban kijelentette, hogy csak decemberben hozza nyilvánosságra a 2012-es felállást.

A Sutil pályafutását egyengető Manfred Zimmermann ugyanakkor határozottan cáfolta, hogy védencét menesztették, és azt állította, "még tárgyalnak" a Force Indiával. Már régebben is arról lehetett hallani, hogy szponzorára, a Medionra támaszkodva Sutil a Williamsnél próbál pilótaülést találni magának, ahonnan Rubens Barrichellót valószínűleg elküldik. Sutil egyébként 2006 óta tartó F1-es karrierjét eddig teljes egészében a Force Indiánál, illetve annak jogelődeinél, a Spykernél és a Midlandnél töltötte.

Forrás: Force India
Hülkenberg és Sutil

Az istálló másik versenyzőjének, Paul di Restának nem forog veszélyben a helye. Egyrészt azért nem, mert a Mercedes támogatását élvezi, másrészt azért sem, mert újonc létére 9:7-re legyőzte a rutinosabb Sutilt az időmérőkön, még ha pontot kevesebbet (igaz, ugyanannyiszor) szerzett is.

A 24 éves Hülkenberg a 2010-es szezont a Williamsnél versenyezte végig, és Brazíliában egy emlékezetes pole pozíciót is szerzett, az év végén mégis megváltak tőle az erősebb szponzori háttérrel rendelkező Pastor Maldonado kedvéért. A német nemrég szakított előző menedzserével, Willi Weberrel.