Vágólapra másolva!
A döntő körében rátenyerelt a gombra, ezzel időt vesztett, bár elismeri, hogy Hamiltont egyébként sem érte volna utol.

Miközben Lewis Hamilton Koreában megtörte a Red Bull edzésuralmát, az összetettben jobban álló Jenson Button csak a 3. rajtkockát szerezte meg, és elismerte, hogy a bakija nélkül sem volt sok esélye legyőzni csapattársát.

"Gratulálok Lewisnak - egész hétvégén nagyon gyors volt, és ma délután egyszerűen nem tudtam elég közel kerülni hozzá" - ismerte el. "Azt hiszem, az utolsó körömben időt vesztettem a célegyenesre ráfordító kanyarban: a csúcspontjánál véletlenül megnyomtam a fordulatszám-határoló gombját, de amúgy jól érzem magam az autóban."

Button, aki végül 0,306 másodperccel kapott ki Hamiltontól, és Sebastian Vettelnél is gyorsabb volt, úgy vélte, a Koreai Nagydíj első köre különösen izgalmas lesz.

"Nem a harmadik helyről szerettem volna indulni, bár innen is jó versenyünk lehet: ezen a pályán sok az egyenes, különösen a rajtvonal után. A 2-es és 3-as kanyar közötti szembeszél miatt az első kör nagyon akciódúsan alakulhat - már alig várom!" - mondta. "Kicsit az ismeretlenbe kell majd fejest ugranunk, mert magas üzemanyagszinttel még nem mentünk. A rajt után kell majd ráéreznünk, hogy az autók hogyan viselkednek feltankolva, aztán pedig arra kell figyelnünk, hogy mi történik a gumikkal egy etap során."

Forrás: AFP

Hamilton annak ellenére nem látszott boldognak, hogy legutóbb 27 versennyel ezelőtt - a tavalyi Kanadai Nagydíjon - szerzett pole pozíciót, és az elmúlt időszakban sok megpróbáltatáson ment keresztül. Amikor azonban megkérdezték, azt állította, hogy csak azért nem fogadta kitörő örömmel a sikert, mert nem az első rajtkocka, hanem a győzelem a lényeg.

"Nem hiszem, hogy az időmérőkön nyújtott teljesítményem az év egészét nézve gyenge volt, csak az utóbbi két versenyen nem tudtam megtenni az utolsó körömet a Q3 végén, ezért a mai eredmény nem volt egészen váratlan" - tette hozzá a brit, aki múlt hétvégén, Szuzukában is útban volt a pole felé, mielőtt az utolsó felvezető körében összeakadt két másik autóval.

"Igyekeztünk javítani a rajtjainkon, úgyhogy remélem, holnap meg fogom őrizni a vezetést. A verseny keménynek ígérkezik, nehéz lesz magam mögött tartani a közvetlenül mögülem rajtoló két srácot, de szeretném felelős módon kontrollálni az eseményeket. Mostantól minden energiámmal a futamra koncentrálok."

A kereken 700. Forma-1-es nagydíján induló McLaren főnöke Martin Whitmarsh úgy vélte, "a pole biztosan fel fogja vidítani Lewist. Nyilván nem annyira, mint egy futamgyőzelem, de minden versenyző büszke rá, ha megszerzi az első rajtkockát."

"Azt hiszem, az autónk balansza elfogadható, bár az számunkra is rejtély, hogy a gumik mennyire fogják bírni a strapát."