Vágólapra másolva!
Christian Horner maga is meglepődött, hogy Adrian Newey elfogadta a "felkészületlen" Red Bull ajánlatát 2006-ban. A főtervező szerint a Red Bull sikerei nagyrészt a szenvedélynek köszönhetők.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, maga sem tudja, 2006-ban hogyan sikerült átcsábítaniuk a Forma-1 egyik legnevesebb mérnökét, Adrian Newey-t a McLarentől. A Red Bull a Jaguar felvásárlása után, 2005-ben, középcsapatként debütált az F1-ben, Newey pedig a Williamsszel, illetve a McLarennel elért világbajnoki címek után az egyik legkeresettebb mérnöknek számított.

"Természetesen döntő tényező volt a sikereinkben, amikor Adriant meg tudtuk győzni - csak Isten tudja, hogyan -, hogy a McLarentől hozzánk szerződjön" - idézi a Motorsport-Total.com Hornert, aki szerint Newey arra számított, hogy felkészültebb csapathoz érkezik.

"Valószínűleg nagyon meglepődött, amikor először járt nálunk, mert semmilyen téren nem voltunk felkészülve az érkezésére" - emlékezett vissza a kezdetekre a csapatfőnök. Horner azt is elárulta, hogy nem volt teljesen sima a sikerig vezető út, néhány év alatt azonban élcsapattá nőtték ki magukat. "Azt hiszem, azért is csodálnunk kell őt, mert elvállalta azt a feladatot, hogy szinte a semmiből építsen fel valamit" - nyilatkozta Newey-ról.

Forrás: Red Bull
Forrás: Red Bull

A főtervező számára az osztrák csapattal elért két világbajnoki cím éppen azért különleges, mert szinte a kezdetektől részt vehetett a munkában. "Amikor csatlakoztam a csapathoz, még a Jaguar alkalmazottjai dolgoztak itt, Christian akkor kezdett el új embereket szerződtetni. Az volt a lényeg, hogy összerázódjon a csapat. 2007-ben és 2008-ban még nem nőttünk fel teljesen a feladathoz, akkor még fejlesztenünk kellett az infrastruktúrát" - magyarázta Newey.

"Amit elértünk, az nagyszerű dolog. A hangulat fantasztikus, és ez a szenvedélynek köszönhető" - mondta Newey, akinek érkezése óta a Red Bull 24 győzelmet és 34 pole pozíciót szerzett.