Vágólapra másolva!
Dietrich Mateschitz a 2011-es idény utolsó futamain is kemény munkát vár el csapatától, szerinte ugyanis jövőre nagyobb veszélyt jelentenek rájuk az ellenfelek.

Annak ellenére, hogy Sebastian Vettel a Japán Nagydíjon megszerezte pályafutása második világbajnoki címét, a Red Bull a hátralévő négy futamon sem dőlhet hátra: a tesztkorlátozások miatt az idény végi nagydíjakat használják fel arra, hogy a 2012-es autóra szánt alkatrészekkel kísérletezzenek.

"Természetesen továbbra is keményen fogunk dolgozni, egészen a brazil futamig" - nyilatkozta az Autosportnak a csapat tulajdonosa, Dietrich Mateschitz. - "Nem szüneteltetjük a fejlesztést. Az új szabályokban csak kisebb változtatások lesznek, ezért minden, amit most csinálunk, a jövő évi autónk, az RB8 szempontjából is hasznos lehet."

Mateschitz szerint fontos, hogy minél előbb teljes erőbedobással fejlesszék az autót, ugyanis a legnagyobb ellenfeleik közül többen már futamokkal ezelőtt a 2012-es autóra helyezték a hangsúlyt.

Forrás: AFP/Jung Yeon-Je
Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

"Most építjük meg az alapokat ahhoz, hogy 2012-ben is a bajnoki címért harcolhassunk" - jelentette ki. "Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy a Ferrari, a McLaren és a Mercedes is nagyobb erőfeszítéssel készül arra, hogy jövőre ők legyenek az élen. A 2012-es idény érdekében mindent ki kell hoznunk magunkból 2011 utolsó heteiben."

Az osztrák istálló tulajdonosa jövőre is az ideihez hasonló idénykezdetet vár - állítása szerint idén már az első megtett méterek után tudni lehetett, hogy nagyszerű autót építettek. "Már az első teszten tudtuk, hogy ismét gyors lesz az autónk, attól kezdve, hogy először kigurult a pályára" - mondta. "Az egész csapat nagyon magabiztos volt a szezon előtt. Nyilvánvalóan előnyben voltunk az év elején, de ezt az előnyt soha nem könnyű megtartani. Mindenki tudja, milyen gyorsan változhatnak az erőviszonyok a Forma-1-ben."

Bár a konstruktőri bajnokság hivatalosan még nem dőlt el, Mateschitz biztos benne, hogy ez is csak idő kérdése, a Ferrari és a McLaren ráadásul egymástól is értékes pontokat vesznek el. A tulajdonos továbbá Sebastian Vettel egyenletes teljesítményét méltatta, azonban a bajnokság negyedik helyét elfoglaló, eddig győzelem nélkül álló Mark Webbert is védelmébe vette.

"Nem volt könnyű motiváltnak maradnia, és a gumikhoz is nehezen szokott hozzá. Balszerencséje is volt, mint az előző idény elején Sebnek. Ennek ellenére Mark már bizonyította, hogy élversenyző, és megbízhatunk benne" - nyilatkozta.