Vágólapra másolva!
Norbert Haug állítása szerint a Mercedes a neves szakemberek leigazolása ellenére is messze van attól, hogy megszegje a csapatok között fennálló költségkorlátozási egyezményt.

Az utóbbi hetekben több vezető Forma-1-es személyiség is aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy egyes csapatok nem tartják be az istállók túlzott költekezését megakadályozni hivatott költségkorlátozási egyezményt, az RRA-t. A megállapodás nagyrészt a csapatok közötti bizalmon alapul, hiszen nincs megfelelő módszer arra, hogy az egyes alakulatok kiadásait ellenőrizni tudják.

A Red Bullt már a tavalyi világbajnoki címük megszerzése után azzal vádolták, hogy a megengedettnél több pénzt költöttek a szezonban, most pedig a Mercedes került a gyanúsítgatások középpontjába: sokak szerint ugyanis a mostanában igazolt neves szakemberek - Bob Bell, Aldo Costa és Geoff Willis - szerződtetésével a németek túlléphették a megállapodásban szereplő keretet. Bár a McLaren ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale úgy látja, a fennálló feszültség nem veszélyezteti az istállók közötti együttműködést, a csapatfőnökök - elsősorban a Ferrari kezdeményezésére - Koreában összeülnek, hogy újra átbeszéljék az egyezmény részleteit.

A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug közben határozottan cáfolta, hogy csapata megszegte volna a megállapodást. "Bőven a határon belül vagyunk, efelől semmi kétség" - jelentette ki az Autosportnak nyilatkozva. "Korábban sem értük el a limitet, és ezt még mindig nagyon komolyan vesszük."

Forrás: Mercedes GP

Haug azonban nem zárja ki, hogy egyes istállók néha másképp értelmezik az egyezményben leírtakat - néhány héttel ezelőtt éppen a Mercedes volt az a csapat, amely a költségek szigorúbb ellenőrzését indítványozta. "Nem hiszem, hogy mindenki mindent ugyanúgy értelmez, de nagyjából ugyanaz a helyzet az összes csapatnál" - mondta. "Nem vagyok szakértő, mert nem én irányítom ezt a részleget, de azt megerősíthetem, hogy a határon belül vagyunk, és mindig ott is maradunk."

"Lehet, hogy az emberek kételkednek ebben, és megkérdezik tőlünk, hogy a mérnökök szerződtetése belefért-e a keretbe. Igen, belefért" - mondta határozottan Haug, aki reméli, hogy a hétvégi megbeszéléseken tisztázni tudják a félreértéseket. "Azt hiszem, a többi csapat is konstruktív hozzáállással közelíti meg a kérdést. Nem akarok belemenni a részletekbe azzal kapcsolatban, hogy ki az, aki talán nem ért egyet velünk, a legtöbb csapat azonban egy véleményen van" - nyilatkozta a sportigazgató.