Vágólapra másolva!
Ross Brawn, a Mercedes GP csapatfőnöke szerint Sebastian Vettel számára a legnagyobb F1-es kihívás az lesz, amikor egy lassabb autóval kell felvennie a versenyt a riválisokkal.

Ross Brawn a Benettonnál nyert két világbajnoki címet Michael Schumacherrel, majd a duó újra összeállt a gyengélkedő Ferrarinál. Lépésről lépésre haladva Brawn és Schumacher szupercsapatot csináltak a maranellói istállóból, a német összesen öt bajnoki címet nyert az olaszokkal.

Brawn szerint nem attól lesz igazán jó pilóta az immár kétszeres vb-győztes Vettel, ha a leggyorsabb autóban ülve folyamatosan nyeri a címeket, a legnagyobb próbatétel az lesz számára, ha egyszer egy lassabb autóval kell bizonyítania. "Sebastian karrierjében érdekes állomás lesz, amikor nem a legjobb autó lesz alatta" - fejtegette Brawn.

"Most van egy fantasztikus pilóta a legjobb autóban, ez a párosítás verhetetlen. Érdekes lesz figyelni Sebastian szerepét, befolyását és helyzetét, amikor nem a leggyorsabb autó lesz az övé. A legjobbat kell majd csinálnia belőle, ez egy újabb fejezet lesz Vettel karrierjében."

"Valószínűleg meg fog történni, mert egyszer el fog menni egy másik csapathoz, amelyet sikeressé akar tenni. A kihívás ugyanaz lesz Sebastian számára, mint Michael esetében volt: megvan két világbajnoki cím, mi a következő lépés? Mi az új kihívás számomra, mi ad motivációt?"

"Michaelnek az adott, hogy elmenjen a Ferrarihoz és sikeressé tegye. Biztos vagyok benne, hogy egyszer Sebastian is elgondolkozik ezen: mindenki tudja, hogy jó munkát végez, de a Red Bull fantasztikus autó. Ki tudja, ambíciói egyszer talán más irányba terelhetik."