Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton a Szingapúri Nagydíjon végleg kihúzta a gyufát Felipe Massánál, akibe hátulról rohant bele egy előzési kísérlet közben.

Felipe Massa és Lewis Hamilton a Szingapúri Nagydíj időmérője után a versenyen is egymásra találtak, amikor a McLaren egy előzési kísérlet közben hátulról belerohant a Ferrariba.

Massa már a tegnapi kvalifikáción is bosszúsan vette tudomásul, hogy Hamilton bebújt mellé a kivezető körön, most azonban végleg kiakadt ellenfelére. "Már megint azt gondolom, hogy nem tudja használni az eszét - még az időmérőn sem. Ismét nagy balesetet okozhatott volna" - nyilatkozta a BBC-nek percekkel a leintés után.

Hamilton első szárnya megsérült az ütközés közben, így nem sokkal később le kellett cserélni az orrkúpját, a sportfelügyelők pedig áthajtásos büntetés róttak ki rá - a kilencedik helyen végző Massát azonban ez nem vigasztalta.

"Ezzel saját magának is árt, de nem érti. Túl sokszor tette ezt velem idén. Fontosnak tartom, hogy az FIA ezt kivizsgálja az esetet, és minden alkalommal megbüntessék őt. Beszéltem vele, csakhogy nem figyel rám. Talán az édesapja tehetne valamit az ügyben..." - mérgelődött. Aztán, amikor a TV-interjúk céljából szalagokkal elkerített területen találkozott Hamiltonnal, félig viccesen meglökte, és gúnyosan azt mondta neki: "Szép munka!"

Az epizódot értelemszerűen a kamerák is rögzítették. A BBC szerint Hamilton ráförmedt Massára, hogy "soha többet ne érj hozzám!", és nem is volt hajlandó több nyilatkozatot adni az este.

Massát állítólag külön felbosszantotta, hogy a verseny után, amikor kiszálltak az autójukból, váltani akart néhány szót Hamiltonnal, aki azonban szó nélkül faképnél hagyta.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali úgy nyilatkozott, Hamilton "talán egy kicsit túl agresszív volt, de ilyen a versenyzés." A brit átmenetileg visszaesett a 17. helyre, ahonnan ötödiknek kapaszkodott fel, míg Massának a defekttel sokáig tartott visszaérnie a bokszba, és csak a 9. helyen végzett.