Vágólapra másolva!
Bár egyelőre nem tartja valószínűnek, azt is el tudja képzelni, hogy amikor 2014-ben lejár a szerződése, szögre akasztja a sisakját.

A címvédő Sebastian Vettel nem biztos benne, hogy miután 2014 végén lejár a szerződése a Red Bullnál, folytatni fogja a pályafutását - bár nemrég arról beszélt, hogy egyszer majd szeretne a Ferrarinál versenyezni.

"A szerződésem addig érvényes, úgyhogy nem igazán nézek távolabbra" - mondta a Playboy német kiadásának. "Lehet, hogy négy-öt év múlva már nem fogom ennyire szeretni a Forma-1-et, és valami mást akarok majd csinálni. Ezt pillanatnyilag nehezen elképzelhetőnek tartom, de az ember soha ne mondja, hogy soha."

A még mindig csak 24 éves Vettel ugyanakkor hangsúlyozta, hogy jelenleg remekül érzi magát a bőrében. "Versenyzés közben nagyszerűen szórakozom, ez sokkal több örömet szerez nekem, mint bármi más az életben" - mondta. "Az ember testére iszonyatosan nagy erők hatnak, amikor rálép a fékre, és ahogy elfordítja a kormányt, az agya azt sikoltja, hogy 'fejezd be, ez lehetetlen!' Az autó mégis bebizonyítja neki, hogy igenis lehetséges."

Autóversenyző létére Vettel - aki több millió dolláros keresete ellenére sem él nagylábon - nem tagadja, hogy kedvenc járműve egy Volkswagen kisbusz. "Mert ezzel bármit meg lehet tenni. Még hűtőládát is lehet csatlakoztatni a szivargyújtójára!" - mondta nevetve. "Valójában semmi nincs, amire sok pénzt kellene költenem."