Vágólapra másolva!
Michael Schumacher ütközése önmagában is fájó pont a Mercedes számára, a baleset miatt beküldött Safety Car ráadásul Nico Rosberg versenyét is tönkretette.

A biztató kezdet után csalódással fejeződött be a Mercedes számára a Szingapúri Nagydíj. A problémák a 29. körben kezdődtek, amikor Michael Schumacher egy előzési kísérlet közben véletlenül belerohant Sergio Pérezbe.

"Nagyon szerencsétlen véget ért a versenyem ma este Szingapúrban, nyilvánvalóan csalódott vagyok egy kicsit" - mondta a hétszeres világbajnok, aki később megrovást kapott az ütközés miatt. "Kár érte, mivel az autóm és a gumik is jól működtek, így remek tempót diktáltam." A csapat nagy bánatára ráadásul az eset miatt beküldött biztonsági autó a végül hetedik helyen végző Nico Rosberg versenyét is tönkretette.

"Sajnos Michael balesete nemcsak az ő szempontjából volt kedvezőtlen, de a stratégiánkat tekintve is rosszkor jött be miatta a Safety Car" - magyarázta Ross Brawn csapatfőnök. Rosberg ugyanis mindössze néhány körrel korábban járt a bokszban, így azonban újra kijött kerékcserére, és a maradék versenytávot már egyetlen szett gumin kellett megtennie.

"Nem volt más lehetőségünk, minthogy behozzuk Nicót, és felrakjuk a keményebb gumikat, amelyen aztán 31 kört - a táv több mint felét - tett meg" - magyarázta a Mercedes sportprogramját irányító Norbert Haug.

A német ráadásul addig sem volt elégedett az autójával, a túlzott gumikopás miatt már a 9. körben - a mezőnyből elsőként - kijött kereket cserélni. "A futam alatt szenvedtem az autó hátuljával, a kocsinknak egyszerűen nem fekszik ez a kemény pálya. A körülöttem lévő autókhoz képest nekem nagyobb gondot okozott a gumik kopása, és ez a Safety Car miatti kényszerű stratégiaváltással együtt azt jelentette, hogy nem tudtunk előrelépni" - magyarázta a német, aki úgy véli, a hatodik hely lett volna számára a maximum.

"Bár a szingapúri hétvége eredményével nem vagyunk elégedettek, keményen fogunk dolgozni, hogy a következő ázsiai versenyre javítsunk az autón" - tette hozzá.