Vágólapra másolva!
A Mercedes délután kénytelen volt kicserélni a KERS-t Nico Rosberg autójában, aki így csak a 22. helyen végzett, miközben Michael Schumacher a 3. legjobb időt futotta.

Nico Rosberg számára nem kezdődött zökkenőmentesen az Olasz Nagydíj, délelőtti 18. helye után ugyanis délután műszaki problémák miatt sokat vesztegelt a bokszban, így végül még a hispaniás Vitantonio Liuzzi is megelőzte.

"Akadt egy kis problémánk Nico autójával délután, ami miatt ki kellett cserélni a KERS egységet, és a csapat remek munkát végzett, hogy újra ki tudta küldeni őt a pályára" - magyarázta Ross Brawn csapatfőnök.

A versenyző a nehézségek ellenére elégedett volt, mivel a további munkához szükséges adatok megszerzése mellett a pályához is sikerült hozzászoknia. "Monza a gyors szektoraival és az alacsony leszorítóerőt igénylő kanyarjaival nagyon különbözik a többi versenyhelyszíntől, és beletelik egy kis időbe, mire az ember felveszi itt a ritmust" - magyarázta.

Az egyenesekben jellemzően gyors Mercedestől sokan jó eredményt várnak a hétvégén, Michael Schumacher azonban délutáni harmadik helye ellenére továbbra is óvatosan nyilatkozik a gárda versenyképességét illetően. A német a pálya első szektorában mindenkinél jobb részidőt ért el, de a végsebessége érdekes módon 8,5 km/órával elmaradt Vitalij Petrovétól.

"Ami a pálya jellegét illeti, a fékek és a tapadás a kigyorsításoknál általában az erősségeink közé tartozik, és kevés közepes, illetve gyors kanyar van, amelyekben az idén nem bizonyultunk jónak. A mai helyezésem mindenképpen kedvezőnek tűnik, és elégedett is vagyok vele, de csak holnap derül ki, hogy mennyit is ér valójában" - mutatott rá a hétszeres világbajnok, aki örömmel érkezett egykori csapata, a Ferrari hazai versenyére.

"Mindig különleges érzés itt, Monzában lenni. Az egész már tegnap elkezdődött, amikor körbementem a pályán, láttam a tifosit, és élveztem az egyedülálló hangulatot" - mondta.