Vágólapra másolva!
Egyre valószínűbb, hogy Nico Rosberg 2012 után is a Mercedes színeiben versenyez majd, a felek egy hosszú távú megállapodásban gondolkodnak.

Bár Nico Rosberg szerződése csak 2012 végén jár le a Mercedesnél, egyre inkább úgy tűnik, hogy hamarosan ennél hosszabb távra is elkötelezheti magát mellettük. A csapat menedzsmentje mindig is elégedett volt a teljesítményével, Norbert Haug pedig most elárulta, mindkét fél szeretné folytatni a közös munkát.

"Nico és a Mercedes egyaránt nagyon hosszú távú együttműködésben gondolkodik" - árulta el a Mercedes sportigazgatója Speedtv.com-nak, miközben Rosberg maga is elismerte, hogy folynak az egyezkedések a szerződéshosszabbításról. "Jelenleg is tárgyalunk róla" - fogalmazott. A Crash.net értesülései szerint legalább négyéves időtartamról van szó, dacára annak, hogy Rosberg állítólag szerepel a Ferrari bevásárlólistáján is.

A versenyző néhány hete elégedetten nyilatkozott arról, hogy a Mercedes a csapat személyi állományának bővítésén, illetve a struktúra megerősítésén dolgozik, és elmondása szerint annak is örül, hogy Michael Schumacher csapattársa lehet.

"Mindketten azonos szinten vagyunk. Gyakran cserélünk információt, és általában ugyanazokat az ötleteket hozzuk fel. Ez nagyon sokat segít a fejlődésben" - magyarázta. "Még ha gyorsabb is vagyok nála, mindig van egy kanyar, amiben ő a jobb, vagy egy beállítás, amit jobban ért. Az ember folyton tanul valamit."