Vágólapra másolva!
Miután azon a belga pályán is gyorsak voltak, ahol hagyományosan gyengék, a Red Bullnál remélik, hogy Monzában sem lesz félnivalójuk.

Spa és Monza rendszerint az egyenesekben nem brillírozó Red Bull leggyengébb pályái közé tartozik. Az Olasz Nagydíjon tavaly csak egy 4. és egy 6. helyre futotta a csapat erejéből, de Mark Webber úgy véli, a Belgiumban aratott kettős győzelem után már nincs félnivalójuk.

"Spa önbizalommal töltött el minket" - mondta. "Kicsit erősebbek voltunk a pálya első és harmadik szektorában, mint amilyenek hagyományosan lenni szoktunk ott. Ez (Monza) persze különbözik Spától, ezért nem ringatjuk magunkat abba az illúzióba, hogy lehengerlő formában leszünk, de Spa óta magabiztosabbak vagyunk."

"Habár olyan pályákon, ahol nyernünk kellett volna - például Silverstone-ban - legyőztek minket, úgyhogy idén más a helyzet. Mindenesetre reméljük, hogy ezen a hétvégén is gyorsak leszünk."

Webber a sokat kritizált Lewis Hamiltonról megjegyezte, hogy "nincs vele baj, nem túl agresszív", míg a Fernando Alonso Ferrariján Belgiumban végrehajtott, szenzációs előzéssel kapcsolatban elmondta: "Lendületben voltam, nem tudtam, mire számítsak. A legtöbben jól elboldogultak a bokszból kivezető körükben, de hogy ez Fernandóval hogyan lesz, arról fogalmam sem volt. Azt gondoltam, van esélyem, és belevágtam az előzésbe."

"A tévéből neccesebbnek látszott a helyzet, mint az autóból. Már korábban is akadtak szenzációs csatáink, erről szól ez az egész - fantasztikusan örömteli manőver volt."