Vágólapra másolva!
A Red Bull nem esett eksztázisba attól, hogy a Szingapúri Nagydíj első edzésnapján Vettel mindenkinél gyorsabb volt. Webber lemaradt, de úgy érzi, fejlődni fog.

Sebastian Vettel kipipálta az első rubrikát, amikor az élen zárta a Szingapúri Nagydíj péntek esti szabadedzését, mivel azonban csak két tizedmásodpercet vert a ferraris Fernando Alonsóra, nem bízza el magát a Red Bull számára szinte kötelező eredménytől.

"Ez nehéz pálya, az overall nagyon meleg stb., ráadásul még koncentrálni is kell - mentális szempontból ez az egyik legkeményebb hely" - mondta. "Én kedvelem, de biztosra veszem, hogy senki nem néz ki jobban, amikor kiszáll az autójából, mint előtte! A beállításokkal foglalkoztunk, bár a kiindulási alapunk sem volt rossz. Azért holnapra még jelentősen előre kell lépnünk. A küzdelem szorosnak tűnt."

Mark Webbernek kalandosabb napja volt, délelőtt ugyanis összeütközött Timo Glockkal, akit éppen előzni próbált, amikor félreértették egymást. A Red Bull első vezetőszárnya meg is sérült a koccanásban, ráadásul az ausztrál délelőtt 1,061, délután pedig 0,891 másodperccel lassabb volt csapattársánál.

Az edzésnapot summázva mégis azt mondta, "ez nem volt vészes", bár elismerte: "Még egy kicsit gyorsulnom kell, de alacsonyan lóg néhány gyümölcs, amit az éjszaka leszakíthatunk."

"Seb tűrhetően ment, úgyhogy holnap nekem is csak fel kell vennem a ritmust. Az első edzésen belekeveredtem egy kisebb incidensbe. Azt hittem, Glock el akar engedni, de valójában nem tudta, hogy ott vagyok, és a kanyar csúcspontjánál összekoccantunk."

Webbernél Alonso mellett Lewis Hamilton és Felipe Massa is gyorsabb volt.

Forrás: Red Bull