Vágólapra másolva!
Úgy véli, a versenyzésén látszik, hogy nem érzi jól magát a bőrében - ellentétben Jenson Buttonnal. A Red Bull a vb-győzelemtől karnyújtásnyira sem kezd lazítani.

A Red Bull csapatát irányító Christian Horner szerint Lewis Hamiltonon a pályán is látszik a "frusztráltság." A McLaren versenyzőjét idén sok kritika érte túl agresszívek tartott stílusa miatt, amely több ütközéshez hozzájárult. Miután Belgiumban is úgy esett ki, hogy nem vette észre Kamui Kobajasi támadását, Hamilton azt ígérte, óvatosabb lesz és a vasárnapi Olasz Nagydíjon 23 körön át hiába próbálta megelőzni Michael Schumacher Mercedesét. Végül sikerült neki, de csak a 4. helyen ért célba.

"Lewisnak gyenge szériája van, a versenyzésén érezni lehet, hogy frusztrált" - mondta a Guardiannek Horner, akit néhány hónappal ezelőtt, Kanadában a helyzetével elégedetlen Hamilton fel is keresett, hogy puhatolózzon nála egy esetleges álláslehetőségről. "A sportfelügyelőkhöz jóformán szabad bejárása van. Még mindig nagyszerű versenyző, de valamiért nem jön össze neki, amit szeretne."

Horner úgy látja, a másik McLarent vezető Jenson Button viszont nagyon is jól érzi magát a bőrében. "Harmóniában van önmagával, és ez meglátszik azon is, ahogy versenyez" - vélte. "Mindketten fenomenális tehetségek. Nagy-Britannia igazán szerencsés, hogy két ilyen klasszisa van, mint Lewis és Jenson, aki azonban két kiesése nélkül talán jobban állna az összetettben."

Forrás: AFP

Hat fordulóval a szezon vége előtt Hamilton hátránya már 126 pont a vb-t vezető Sebastian Vettellel szemben, míg Buttonnak 9 ponttal többje van. S noha Vettel a zsebében érezheti második világbajnoki címét, amit már a jövő hétvégén, Szingapúrban elhódíthat, Horner azt ígéri, a Red Bull emiatt nem változtat a hozzáállásán.

"Szingapúrnak ugyanolyan szellemben fogunk nekivágni, mint idén az összes többi versenynek, vagyis meg akarjuk nyerni a futamot" - mondta. "Tavaly is közel kerültünk a győzelemhez, úgyhogy jó lenne, ha idén összejönne. A vb-cím pedig akkor úgyis a miénk lesz."

"Az a filozófiánk, hogy mindig van mit tanulni, ezért Brazíliáig ugyanolyan keményen fogunk igyekezni."

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko viszont annak örülne, ha Vettel Szingapúr helyett inkább csak Koreában tenne pontot a küzdelem végére, ahol tavaly motorhibával kiesett, Mark Webber pedig az esőben kicsúszott. "Ezt a tavalyi, katasztrofális hétvége után egyfajta elégtételnek éreznénk" - mondta Marko a Forma-1 hivatalos honlapjának.