Vágólapra másolva!
Anthony Hamilton szerint a fiára nem figyelnek oda eléggé, míg Jackie Stewart úgy véli, a McLaren versenyzőjének változtatnia kell a hozzáállásán.

A McLarennek a szingapúri hétvégén ismét védenie kellett a kritikáktól Lewis Hamiltont, aki a szombati időmérőn feleslegesen kockáztatva előzte meg Felipe Massát, majd a versenyen meg is lökte a brazil Ferrariját, kiérdemelve ezzel idei sokadik áthajtásos büntetését. Miután emiatt összesen ötször járt a bokszban, csak az ötödik helyig tudott visszakapaszkodni, míg a másik McLarent vezető Jenson Button a győztes Sebastian Vettelt is megszorongatva második lett.

A háromszoros világbajnok Jackie Stewart nem érti Hamilton viselkedését. "Kicsit összezavar, mert vezetni egyértelműen tud, és rengeteg veleszületett tehetsége van" - mondta az Autosportnak. "Ha azonban igazán nagy versenyző akar lenni, nem keveredhet ilyen sok balesetbe. A nagyok közül senki sem vezetett ilyen stílusban."

"A képességei mind megvannak, de fejben valahogy elváltja magát - mint például a szingapúri időmérőn, amikor kihajtott a bokszból. El sem akartam hinni, hogy megkockáztatott egy ütközést, ami miatt kieshetett volna az edzésről."

"A versenyen történt baleset is teljesen szükségtelen volt, úgyhogy szerintem el kell gondolkodnia a mentális hozzáállásán. Az adottságai és képességei nem hiányoznak, de sajnos túl gyakran keveredik valamilyen kalamajkába."

"Michael (Schumacher) is küszködött ezzel a problémával, de a nagy versenyzők - a (Juan-Manuel) Fangiók, Jim Clarkok, Niki Laudák vagy én magam - ritkán szenvedtek balesetet."

Forrás: AFP

Hamiltont korábban saját apja, Anthony menedzselte, tavaly azonban megszakították a szakmai kapcsolatot. A versenyző pályafutását idén március óta Simon Fuller cége, a XIX Entertainment egyengeti, amely többek között David Beckhamnek is dolgozik, előzőleg pedig a Spice Girlst is menedzselte.

Anthony szerint - aki azóta Paul di Restát segíti - az a probléma, hogy Fullerék nem nyújtanak kellő támogatást Hamiltonnak.

"A menedzsmentjének jobban meg kell erőltetnie magát" - jelentette ki a BBC-nek. "Csak annyit mondok, hogy nézzenek körül a paddockban: a menedzser mindenhová elkíséri a versenyzőt, része az életének."

Hamilton Szingapúrban végleg kiesett a világbajnoki küzdelemből, míg Buttonnak matematikailag még maradt esélye a címre.