Vágólapra másolva!
Utolsó könyökműtétjét követően továbbra is remekül halad Robert Kubica felépülése, így októberben valószínűleg újra volán mögé ülhet. Menedzsere szerint már csak idő kérdése az F-1-es visszatérés.

Robert Kubica menedzsere az Olasz Nagydíj pénteki edzésnapján elárulta, hogy a versenyző a felépülése utolsó fázisába lépett, és októberben valószínűleg újra volán mögé ülhet - februári balesete óta először.

"Úgy véljük, októberben Robert bukósisakot húzhat, hogy képet kapjunk arról, mire is képes" - mondta Daniele Morelli. "Természetesen nem azonnal a Forma-1-ről van szó, de nagyon fontos, hogy Robert újra elkezdhet vezetni. Hogy szimulátort, vagy egy utcai autót versenypályán, nem is fontos igazán - a lényeg, hogy egy bizonyos szempontból eljutottunk az utolsó lépéshez."

A lengyel két hete még átesett egy utolsó könyökműtéten, és ennek másnapján szinte már probléma nélkül tudta mozgatni sérül jobb karját. Ez azért kiemelt jelentőségű, mert így elkezdheti megerősíteni a lábadozás alatt legyengült karizmait.

"Két héttel ezelőtt volt az utolsó operáció, ami némi veszélyt rejtett magában" - árulta el Morelli, aki most már biztos benne, hogy versenyzőjének visszatérése a Forma-1-be csak idő kérdése.

"Többé már nem aggódunk Robert felépülésének végkimenetele miatt" - magyarázta. "Az orvosoknak és a fizioterapeutáknak néha rá kell szólniuk, hogy lassítson, mert túl keményen hajt. De még mindig jobb, hogy vissza kell fogni, mintha fordított lenne a helyzet."