Vágólapra másolva!
Bár a német nem vele, hanem Hamiltonnal volt keményebb, Jenson Button úgy véli, túl messzire ment, amikor Monzában megpróbálta visszaverni a támadásokat.

Michael Schumacher monzai produkciójáról megoszlanak a vélemények. Ő maga élvezte a csatát Lewis Hamiltonnal, akit 23 körön át feltartott, és a Mercedes főnöke, az elragadtatott Ross Brawn szerint egy "Michael archívet" láthattunk, mert a hétszeres világbajnok ismét régi önmagát adta. Mások viszont úgy érezték, túlment a sportszerűség határán, amikor néhány alkalommal a megengedett egynél többször váltott irányt védekezés közben.

Ezt a verseny közben Hamilton is szóvá tette a rádión, de utólag nem kritizálta Schumacher manővereit. Megtette helyette McLaren-es csapattársa, Jenson Button, aki ugyan néhány kanyaron belül megelőzte őt és Schumachert is, miután utolérte az egymással kakaskodó párost, mégis több kivetnivalót talált a német vezetésében.

"Az volt a véleményem, hogy elég sokat cikázik Lewis előtt" - mondta Button a Times-nak. "Én nagyon jól lendületet tudtam venni mögötte, ezért olyan gyorsan értem utol, hogy nem tudott bevágni elém. Az nagyon veszélyes lett volna."

"Lewisszal szemben védekezve viszont sokat mozgott balra aztán jobbra, amit szerintem nem volt túl szép. Mindig azt csinálta, hogy jobbra húzódott, majd vissza balra, és megint jobbra - a megegyezés nem így szól. Egyetlen irányváltás a szabályos. Lehet, hogy csak emlékezetkiesése volt..."

Amikor a BBC a verseny után megkérdezte, hogy szerinte Schumacher, aki egyszer a fűre is szorította a Curva Grandében, sportszerűen védekezett-e, Hamilton száraz mosollyal azt felelte: "Igen. Ilyen a versenyzés." Arra a kérdésre pedig, hogy a német változtatott-e a manőverein, miután ő a rádión szóvá tette, hogy cikázik, annyit mondott: "Kétségkívül."