Vágólapra másolva!
A McLaren versenyzőjének nincsenek illúzió afelől, hogy Sebastian Vettel a zsebében érezheti a címet, de azt mondja, a pályán zajló küzdelem ettől még ugyanolyan izgalmas marad.

Sebastian Vettel akár már a jövő hétvégi Szingapúri Nagydíjon bebiztosíthatja második világbajnoki címét, de Jenson Button szerint a Forma-1 ettől még a szezonból utána hátralévő öt futamon is ugyanolyan izgalmas lesz.

Azt ugyanakkor pontosan tudja, hogy Vettel üldözői, köztük ő is, lemondhatnak a végső győzelemről. "Igen, már semmi esélyünk nincs rá. Ezt már tudjuk egy ideje, de a versenyzőknek mindig szükségük van egy kis reményre. Ettől semmi nem változik" - nyilatkozta a PA-nak.

"A küzdelem továbbra is elképesztően izgalmas lesz, ahogy az előző néhány futamon volt. Bármit csinálunk is, dolgozik bennünk a küzdőszellem, lételemünk a versengés, úgyhogy akár a Forma-1-ről van szó, akár gokartozásról vagy triatlonról, mindenképpen nyerni akarunk. Attól, hogy a vb-cím már nem elérhető, ez még nem változik meg. Ugyanúgy győzni próbálunk minden egyes versenyen. Az érzés, amikor az ember elsőként szeli át a célvonalat egy nagydíj végén... teljesen más, mintha a világbajnokságot nyerné meg."

"A világbajnoki győzelmet fel kell építeni, de az egyes futamokat bármikor megnyerheti az ember. És ha sikerül, az elképesztő élmény. A küzdelem tehát ezután is csodálatos lesz, és pontosan ezt imádom a versenyzésben."

Button, aki idén két futamot nyert, és hétszer állt a dobogón, monzai második helyezése után harmadik az összetettben. A Telegraph-nak azt mondta, a McLaren mérnökei már "jobban hallgatnak rá", és a pályán is jobban teljesít, mint valaha.

"Ennek a világbajnoki győzelmemből adódó önbizalom az oka" - vélte. "Érzem, hogy a csapat mellettem áll, jó helyen vagyok. Szombat este Olaszországban elvittem a szerelőket és a mérnököket vacsorázni. Nem azért, hogy ezzel is előnyt szerezzek Lewisszal szemben; csak meg akartam hálálni nekik a kemény munkát."