Vágólapra másolva!
Aldo Costa a Mercedesnél ismét együtt dolgozhat Ross Brawnnal, aki nem cáfolta meg az olasz érkezéséről szóló híreszteléseket.

Miután már korábban is felmerült, hogy a Mercedes a Ferrarinál korábbi technikai igazgatóját, Aldo Costát szeretné soraiban tudni, egyre valószínűbb, hogy igaznak bizonyul ez a híresztelés.

A Ferrarihoz 1995-ben csatlakozó mérnököt, akit Rory Byrne 2004-es távozása után léptettek elő technikai igazgatóvá, idén májusban váltották le a csapatnál, helyére Pat Fry érkezett. Először arról volt szó, hogy Costa más munkakörben a Ferrarinál folytatja a munkát, júliusban azonban bejelentették, hogy a két fél közös megegyezéssel szerződést bontott.

Costa állítólag a Mercedesnél találhat új állást, ahol ismét együtt dolgozhatna Ross Brawnnal és Michael Schumacherrel, akikkel korábban szoros munkakapcsolatban állt a Ferrarinál. Amikor az Autosport csütörtökön Costa érkezéséről kérdezte Brawnt, a csapatfőnök nem erősítette meg, igaz, nem is tagadta a feltevést.

"Mint tudják, nem nyilatkozunk a csapat személyi állományáról" - jelentette ki Brawn, aki a további kérdésekre sem adott bővebb választ Costa jövőjével kapcsolatban.