Vágólapra másolva!
Bár a nyilvánosság előtt továbbra is védelmezik, állítólag attól tartanak, hogy végleg elveszítik az irányítást a versenyzőjük felett. Már a brit sajtónál is kicsapták a biztosítékot.

Úgy tűnik, a mostanában rendszeresen hibázó Lewis Hamilton immár nemcsak a sajtóban állandó téma, hanem a McLarenen belül is egyre aggasztóbbnak tartják a formáját. Noha a csapatfőnök, Martin Whitmarsh a nyilvánosság előtt a Felipe Massával Szingapúrban történt ütközése után is a védelmébe vette Hamiltont, az Autosport szerint a McLarennél valójában nyugtalankodnak a 2008-as világbajnok viselkedése miatt.

Állítólag a csapat sok tagja is osztja Hamilton apjának, Anthonynak azt a napokban elhangzott véleményét, hogy a versenyző menedzsmentjének, a Simon Fuller által irányított XIX Entertainmentnek jobban oda kellene figyelnie rá. Nehezményezik, hogy az elmúlt hónapokban egy "Hamilton-brand" építésére koncentráltak, mivel tudatosan szeretnének világsztárt gyártani belőle, s közben nem foglalkoztak eleget a személyes problémáival.

A McLarennél csalódottak amiatt is, hogy Hamilton több alkalommal nyilvánosan kérdőre vonta őket, amiért szerinte nem tudnak a tehetségéhez méltó autót készíteni számára, a saját hibáiért viszont nem hajlandó vállalni a felelősséget. Szingapúrban még burkoltan meg is fenyegette a csapatát. "Előbb-utóbb, ha ez így folytatódik, bár nem hiszem, hogy így fog, alaposan próbára teszik a türelmemet" - mondta, egyértelművé téve azt is, hogy különbnek tartja magát versenyzőtársainak többségénél.

"Vannak, akik beérik annyival, hogy az F1-ben lehetnek, és ellébecolnak. Nézzük csak meg Rubens Barrichellót! Úgy tűnik, ő elégedett a jelenlegi helyzetével is" - vélte. "De vannak olyanok is, mint én, akik azért élnek, hogy a legjobbak legyenek. Ha az ember nem ezzel van elfoglalva, akkor tulajdonképpen nem is csinál semmit."

Ez az arroganciával határos önbizalom teljesen ellentétes a második vb-címe felé menetelő Sebastian Vettel magatartásával, akiről Bernie Ecclestone éppen a napokban jegyezte meg, hogy "teljes erővel a sikerre koncentrál, de közben mindkét lábával a földön jár. Akármennyi győzelmet arat, sohasem fog elrugaszkodni a valóságtól."

Forrás: McLaren

Hamilton már a hozzá hagyományosan lojális brit sajtónál is kicsapta a biztosítékot, amikor azok után, hogy Massa a tv-kamerák előtt gúnyosan vállba veregette, egyszerűen felszívódott, és a megígért interjúkon sem jelent meg. Az Autosport ebből azt a következtetést vonta le, hogy Hamilton "vagy uralkodik a saját csapatán, vagy nem bíznak meg benne eléggé ahhoz, hogy engedjék beszélni az újságírókkal". Még olyan is volt, aki azt indítványozta, hogy az ütközéseiért felfüggesztett eltiltásra kellene ítélni, mert a versenyek közben kiszabott büntetések nem kellően elrettentő erejűek a számára.

Bár Hamilton többször célzott rá, hogy a sportfelügyelők áldozatának érzi magát, Massa szerint "úgy viselkedik, mint az a focista, aki folyamatosan eljátssza, hogy szabálytalanságot követtek el ellene". Már a brit újságírók zöme sem osztja Hamiltonnak azt a meggyőződését, miszerint ártatlanul hurcolják meg - ehelyett arra a következtetésre jutottak, hogy külső segítséget kellene igénybe vennie, különben nem talál vissza önmagához. Arról azonban, hogy ezt a feladatot a menedzsmentjének vagy a McLarennek kellene felvállalnia, megoszlanak a vélemények. David Coulthard szerint egyszerűen kellene valaki Hamilton mellé, aki elbeszélget vele, és a szemébe mondja, ha "idiótaként" viselkedik. Az Autosprint című olasz lap pedig úgy értesült, a versenyzők arra kérték Charlie Whitingot, hogy a szuzukai eligazításon hozza szóba Hamilton általuk is túl agresszívnak tartott stílusát.