Vágólapra másolva!
Martin Whitmarsh csapatfőnök úgy véli, a McLaren jövőre képes lesz visszatérni a csúcsra, ehhez azonban már az év elején meg kell szorongatniuk a Red Bullt.

A McLaren versenyzőinek hat futammal az idény vége előtt már csak matematikai esélyük van a vb-címre, így az istálló wokingi központjában már azon dolgoznak, hogy jövőre véget vessenek a Red Bull dominanciájának. Martin Whitmarsh csapatfőnök szerint az erős szezonkezdet kulcsfontosságú lesz, ha az elmúlt évek nehézségei után 2012-ben vissza akarnak térni a csúcsra.

"Szerintem a srácok minden évben keményen dolgoznak - de mindenki tudja, hogy az F-1-re jellemző ez a fajta ciklikusság. Egyszer fent, egyszer lent" - magyarázta a Szingapúri Nagydíj időmérője előtt. "Gyorsabb autóra lesz szükségünk az év elején."

A McLaren hagyományosan erős az év köbeni fejlesztésekben, a csapatfőnök azonban jobban szeretné, ha a szezon elején nem kerülnének hátrányba, amit később plusz munkával kell ledolgozniuk. Úgy véli, az istálló rendelkezésére álló szakembergárdával ez nem jelenthet akadályt.

"Már itt versenyzünk néhány éve, és korábban is építettünk a Red Bullénál gyorsabb autókat, ez a jövőben újra sikerülni fog" - ígérte. "Nem arra kell koncentrálnunk, amit a Red Bull, a Ferrari, a Mercedes vagy bármelyik másik csapat tesz. A lényeg, hogy mennyire hiszünk abban, hogy képesek vagyunk megalkotni a legjobb autót, ami képes a győzelemre."

A gárdához jövőre csatlakozik a Williams korábbi technikai igazgatója, Sam Michael is, aki egy számára új szerepkörben, sportigazgatóként mutatkozik be. Whitmarsh abban reménykedik, hogy a szakember az istálló működésében közvetlenül részt vállalva jobban ki tudja majd használni az erősségeit. "Sportigazgatóként egyszerűen az lesz a feladata, hogy a McLarent a legjobb, legrettegettebb csapatává tegye a világon" - jelentette ki.