Vágólapra másolva!
Jenson Button második helye Szingapúrban azt jelentette, hogy Sebastian Vettelnek még egy kicsit várnia kell második világbajnoki címére. A McLaren pilótája betegséggel küzdött vasárnap, így még nagyobb teljesítmény, hogy közvetlenül Vettel mögött ért célba.

Sebastian Vettel az elmúlt futamon hozta, amit vártak tőle, és rajt-cél győzelmet aratott Szingapúrban. Győzelme esetén ahhoz, hogy még ne lehessen világbajnok, az kellett, hogy a második helyre Jenson Button, Mark Webber vagy Fernando Alonso érjen be. Ez meg is történt, mivel a McLaren pilótája állhatott fel a dobogó második fokára. Így jelenleg Vettelen kívül már csak Buttonnak van matematikai esélye a világbajnoki cím elhódítására, de ehhez az kellene, hogy a hátralévő öt futam mindegyikét megnyerje, és Vettel egyszer se szerezzen pontot.

Button elégedett volt a második hellyel, de tudja, hogy ezzel csak az elkerülhetetlent halasztotta későbbre. "Nagy büszkeséget érzek, hogy meg tudtam akadályozni Sebastiant abban, hogy Szingapúrban megszerezze a világbajnoki címet, itt még nem tudott ünnepelni" - nyilatkozta Button a Press Association Sport lapnak. "Tehát nagyon boldog vagyok - de mindannyian tudjuk, hogy ez a következő versenyen már meg fog történni."

Button azt is elárulta, hogy betegséggel küszködött a hétvégén, vasárnap sok szénhidrátokat evett, hogy végig bírja a verseny fizikai megpróbáltatását. "Beteg voltam vasárnap reggel. Nem tudom, mitől, de amikor ilyen állapotban vagy, akkor elég erősen dehidratálódsz. Másfél kilóval könnyebb voltam a szokásosnál, és ezt a súlyt visszaszedni elég nehéz volt. Sok tésztát ettem, mert a szénhidrát segít abban, hogy a folyadékot megkötődjön, Aki (Aki Hintsa, a McLaren orvosa - a szerk.) sok speciális ital adott, sós vizeket. Rendbe jöttem a versenyre, sikerült visszaszednem a leadott súlyt, és teljesítettem a távot."