Vágólapra másolva!
Csapatfőnöke a futam után kiállt az ismét hibázó Hamilton mellett, aki amiatt kesergett, mert ismét a mezőny végéből kellett felkapaszkodnia egy jó autóval. A második helyen célba érő Jenson Button sem volt maradéktalanul boldog, mert feltartották a lekörözött autók.

"Megértem, hogy itt nehéz lehúzódni, és a legtöbben pozíciókért csatáznak, de a lekörözötteknek is meg kellene érteniük, hogy oka van annak, hogy a leköröző autók kört adnak nekik. Ó igen, volt néhány frusztráló pillanat. Az egyik ilyen az volt, amikor Kamui Kobajasi mögött mentem egy egész kört, mire történetesen lehúzódott előlem" - mondta Button a verseny után.

"Mondták a verseny alatt, hogy vigyázzak a gumikra és az autóra, csak az utolsó 12 körben tudtam keményen nyomni a gázt, amikor üldöztem Vettelt a szuperlágy gumikon. Mindent beleadtam, de végül nem volt meg a kellő gyorsaságunk ahhoz, hogy lefaragjuk a különbséget. Még így is azt gondolom, hogy a lehető legjobb stratégiánk volt szombatra és vasárnapra, reálisan nem kérhettem volna ennél jobb eredményt erre a hétvégén" - tette hozzá.

Lewis Hamilton megint a saját hibájából kényszerült a mezőny végéről felzárkózni, mivel ütközött Massával, ezért kapott egy áthajtásos büntetést. Utána viszont remekül vezetett, és a 18. helyről az ötödikre zárkózott fel.

"Jenson majdnem hazahozta a győzelmet, felbátorít, hogy folytathatjuk az elsőségért való hajszát a szezon hátralévő részében. Jó móka volt megelőzni az autókat a büntetésem után, ugyanakkor frusztráló, hogy megint hátra kerültem a mezőnyben egy olyan autóval, amellyel, úgy érzem, az élmezőnybe kerülhettem volna. Nekem ez a hétvége kicsit olyan, mint egy kihagyott lehetőség" - nyilatkozta 2008 világbajnoka.

Forrás: McLaren

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke azonban megvédte Hamiltont a futam után.

"Sok minden történt" - mondta Whitmarsh. - "A csapat és Lewis is felelős valamennyire. Amikor megmondják valakinek, hogy visszaesett a 18-19. helyre egy ilyen pályán, az nagyon, nagyon bosszantó, ezzel megbékélni, és utána ilyen kivételesen vezetni rendkívüli teljesítmény - ezt meg kell becsülnünk."

"Egyikünk sem tökéletes, a csapat elkövetett néhány hibát, és mi is fogunk hibázni a jövőben. Nem szeretnénk, de ilyen az élet. Igazán nyitottak és őszinték vagyunk ezekkel a kényes kérdésekkel kapcsolatban, nem bujkálunk, de ez lehetőséget ad rá mindenkinek, hogy felnagyítsák őket."

"Csapatként meg kell próbálnunk jobban teljesíteni, Lewisnak, mint versenyzőnek is meg kell próbálnia jobban teljesíteni. Nagyon változatos körülmények között vezetett, ötször járt a bokszban, és értékes pontokat szerzett, amikor az erős ötödik helyen ért célba."

Massa mondatára, amely szerint Hamilton nem fog több világbajnoki címet szerezni, ha nem változtat a vezetési stílusán, így reagált Whitmarsh: "Szerintem téved. Lewis még mindig fiatal srác, tanulni fog ebből az egészből. Fog még versenyeket nyerni, és biztos vagyok benne, hogy világbajnokságot is."