Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel gumimérnöke, Kevin Nix szerint a világbajnok minden korábbi pilótájánál jobb visszajelzéseket ad az abroncsokról. Még Michael Schumachernél is.

Sebastian Vettel Monacóban 46 körön át tartotta maga mögött kopott gumikkal ellenfeleit, a világbajnoki címvédő Jenson Buttont megszégyenítő kíméletes stílusban vezetett. Gumimérnöke, Kevin Nix szerint Vettel rettentő jól ismeri a rendelkezésre álló keverékeket és pontosan tudja, hogy melyik, mikor, milyen vezetési stílust kíván.

"Sebastian abroncsokkal kapcsolatos visszajelzései jobbak, mint amilyeneket bármelyik korábbi pilótámtól kaptam" - jelentette ki Nix az Autobild motorsportban. A mérnök korábban olyanokkal dolgozott együtt, mint David Coulthard vagy éppen a sportág többszörös rekordere, Michael Schumacher.

Nix úgy véli, nagyon észnél kell lenni ahhoz, hogy a Red Bullal kordában lehessen tartani a gumikopást. "Mivel a Red Bull sok leszorítóerőt generál és gyors, adja magát, hogy az abroncsokat is jobban koptatja. Sebastian azonban pontosan tudja, hogy hol van az a határ, amit nem léphet túl, nagyon érzi a kritikus pontokat és a felmelegítésben is nagyon jó."

Forrás: AFP

Az üzemi hőfokra való melegítés nehezebben megy Vettel csapattársának, Mark Webbernek, az ausztrál lassan szokott hozzá az új Pirelli gumikhoz és még most sem a kedvencei. "A szezon elején Marknak nehézséget okozott a gumik felmelegítése, csak most kezdett el lassan felzárkózni Sebastianhoz" - mondta Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója.