Vágólapra másolva!
Mark Webber szerződését egy évvel meghosszabbították a Red Bullnál, az ausztrál a hatodik idényét kezdheti 2012-ben az osztrákokkal.

Véget értek a hónapok óta tartó találgatások Mark Webber jövőjéről, miután a Red Bull szombat reggel közzétette, hogy az ausztrál versenyző további egy évre biztosan a csapat versenyzője marad.

A ma 35. születésnapját ünneplő Webber 2007 óta a Red Bull pilótája, korábban - 2003-ban és 2004-ben - pedig a csapat elődjének számító Jaguárnál is lehúzott két szezont. Az ausztrál hat győzelmet és kilenc pole pozíciót szerzett a csapatnál, a világbajnokságban pedig a 2010-es harmadik helyezés a legjobb eredménye. Webber úgy gondolja, a Red Bullnál van a legjobb esélye arra, hogy a jövőben is hasonló sikereket érjen el.

"Továbbra is a Forma-1 élmezőnyében szeretnék versenyezni, tehát egyértelmű döntés volt, hogy a jövőre is a Red Bullnál maradok" - nyilatkozta. "A motivációm továbbra is nagyon magas, szeretném elérni a lehető legjobb eredményeket saját magam és a csapat szempontjából is."

Forrás: AFP

"Az elmúlt öt évben keményen dolgoztunk, és bebizonyítottuk, hogy világbajnok autót tudunk építeni. Már várom, hogy 2012-ben is minden futamhétvégén a határon autózhassak" - tette hozzá.

A bajnokság második helyén álló Webber jövője azért volt kérdéses, mert az elmúlt két évben Sebastian Vettel csapattársaként többször is utalt arra, hogy a Red Bull bizonyos helyzetekben a fiatal németet támogatja vele szemben. A nézeteltérések ellenére a csapatfőnök, Christian Horner szerint könnyű volt megegyezni a folytatásról.

"Amikor elkezdtünk tárgyalni a 2012-es szezonról, azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy Mark és a csapat is folytatni szeretné a sikeres együttműködést" - mondta. "Így nagyon könnyen meg tudtunk egyezni a hosszabbításról. Mark jól ismeri a csapatot, hiszen már 2007 óta nálunk versenyez, és még mindig ugyanolyan magas a motivációja, az erőnléte és az elkötelezettsége."

A bajnokságot Webber előtt 85 ponttal vezető Vettel már korábban meghosszabbította szerződését, ő legalább 2014-ig a Red Bull versenyzője marad.