Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel idei kilencedik pole pozícióját szerezte meg a Belga Nagydíjon, a német szerint azonban eddig nehéz volt számára a hétvége. Webber elégedett a harmadik hellyel, bár érzése szerint rossz taktikát választott.

A Red Bull továbbra is legyőzhetetlen az időmérő edzéseken: a Belga Nagydíjon Sebastian Vettel idei kilencedik pole pozícióját szerezte meg, így 2011-ben még mindig nem volt olyan futam, ahol nem az osztrák-brit csapat egyik autója rajtolhatott az élről.

A kaotikus, hol esős, hol száraz időmérőn az utolsó pillanatig nem lehetett tudni, hogy végül ki kerül ki győztesen a csatából, a Q3 végén az egyre jobb állapotú pályán szinte másodpercenként változott a sorrend. Vettel végül több mint négy tizeddel volt gyorsabb, mint a második helyen sérült autóval befutó Lewis Hamilton, a nagy előny ellenére azonban korántsem tartotta könnyűnek az edzést.

"Összességében nagyon nehéz időmérő volt" - nyilatkozta Vettel. "A Q1-ben és a Q2-ben trükkös pályaviszonyok mellett kellett versenyeznünk, és mivel nagyon gyorsan száradt a pálya, az intermediate gumikon csak az volt a célunk, hogy továbbjussunk."

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Vettel elmondta, a pénteki és a szombat délelőtti esős edzések sem könnyítették meg a dolgát, az időmérő utolsó körében viszont jó időzítéssel sikerült nagyszerű kört futnia. " A végén, száraz pályán elégedett voltam az autóval, egyre gyorsabbnak tűnt" - mondta Vettel, aki így vélhetően nem bánná, ha holnap száraz pályán zajlana a verseny. "Azt mondják, nem valószínű, hogy esni fog, de Spában bármi megtörténhet."

Mark Webber, aki 2012 végéig meghosszabbította a szerződését a Red Bull-lal, a harmadik rajthelyet szerezte meg. A 35. születésnapját ma ünneplő ausztrál végeredményben elégedett a helyezésével, azonban úgy érzi, jobban is taktikázhatott volna a Q3-ban.

"Azt hiszem, a Q3 elején túl keményen vezettem a slick gumikon" - mondta. "Soha nem lehet tudni, hogy a következő körben megváltozik-e az időjárás. Itt-ott szemerkélt az eső, de csak a Q3 vége után kezdett el újra esni. Ezért talán egy kicsit lassabban mehettem volna az utolsó szakasz elején, és így gyorsabb lehettem volna a harmadik és negyedik körömön."

Az idei szezonban eddig győzelem nélkül álló Webber hozzátette, nem bánkódik amiatt, hogy lemaradt az első két rajthelyről, hiszen holnap így is a győzelemért szállhat harcba.