Vágólapra másolva!
A brazil egyre elégedetlenebb, a Williams megszabadulhat tőle.

Rubens Barrichello az elmúlt hónapokban egyre kevésbé titkolta az elégedetlenségét amiatt, hogy csapata, a Williams idén sem tudott kitörni a középmezőnyből. Noha az istálló menedzsmentje az autó gyenge voltára való tekintettel elfogadta a technikai igazgató, Sam Michael lemondását, a Williams szerencséje ettől még nem fordult jobbra.

Barrichello, aki idén összesen kétszer végzett pontszerző helyen, állítólag megunta, hogy "tesztpilótának" használják, és a Magyar Nagydíj hétvégéjén visszatért saját beállításaihoz. Így, bár az előző hat versenyen csak egyszer tudta legyőzni csapattársát, Pastor Maldonadót az időmérőn, a Hungaroringen újra sikerült fölé kerekednie.

"Soha nem akartam tesztpilóta lenni" - jelentette ki Barrichello az Auto Motor und Sportnak. "Az autónk egyszerűen megfőzi a hátsó gumikat. A motor nehezen kezelhető, a csúszós pályán különösen. Nem számít, mivel próbálkozunk, a gumikkal kapcsolatos problémáinkat nem sikerül megoldanunk. Túl sok új alkatrészt hozunk egyszerre az autónkhoz, amivel csak összezavarjuk saját magunkat."

A német lap értesülései szerint részben épp Barrichello nyilvános békétlenkedése az oka, hogy még nem voltak hajlandóak meghosszabbítani a szerződését 2012-re. Állítólag már ki is szemelték a helyére Adrian Sutilt vagy Nico Hülkenberget, aki tavaly versenyzett náluk, Interlagosban meglepetésre elhódítva a pole pozíciót is. Akkor nem a teljesítménye, hanem a szükséges anyagi háttértámogatás hiánya miatt küldték el, de azóta van egy fizetős versenyzőjük Maldonado személyében, aki szponzora, a venezuelai PDVSA révén elég pénzt visz a csapathoz.

Forrás: Farkas Péter [origo]

A vezérigazgató, Adam Parr szerint a Williamsnél optimista a hangulat, már csak azért is, mert jövőre visszatérnek a Renault motorokhoz, amelyekkel az 1990-es években legfényesebb sikereiket aratták. "Túl vagyunk a szezon felén. Egyszerűen jobb munkát kell végeznünk" - ismerte el Parr. "A csapat egyetlen tagja sem mondott le erről az évről. Addig igyekszünk, amíg jobbak nem leszünk. Ennyi a legtöbb, amit tehetünk."

A Williams összesen 4 pontjával csak a három, nulla pontos sereghajtót előzi meg a konstruktőri összetettben. Még a tabellán közvetlenül előtte álló Toro Rossónak is 22 pontja van.