Vágólapra másolva!
A Williams alapítója bízik benne, hogy a vezetőségbeli változások eredménye jövőre már látszani fog a csapat teljesítményén.

A Williams istálló a történetének legrosszabb szezonkezdetét könyvelte el idén, ezért néhány hónapja leváltották Sam Michaelt a technikai igazgató posztjáról. Az ő munkakörét több ember veszi át: a McLaren kémbotrányából ismert Mike Coughlan már egy hónapja a csapatnál van, mellette Mark Gillian és Jason Somerville fog a 2012-es autón dolgozni.

Gillian dolgozott már a McLarennél, a Jaguarnál és a Toyotánál is, a Williamsnél októberben kezd. Somerville a Renault-tól érzik a csapathoz augusztus végén, ő a pályáját a Williamsnél kezdte 1997-ben.

Sir Frank Williams szerint legalább hat hónapot kell majd várni, hogy a pályán is észrevehető legyen az új menedzsment pozitív hatása.

"Van néhány új ember a csapatban: Mike Coughlan lesz a főmérnök, Mark Gillan az operációs főmérnök, Jason Somerville pedig az aerodinamikáért felelős vezető" - mondta Williams az ESPNF1-nek adott interjújában. "Úgy számolok, hogy hat hónapba telik majd, mire egy új termék kijön a tervezőirodából, szélcsatornából és a többi helyről, remélem szemmel látható lesz a javulás. Ez az első lépés az újraépítési folyamatban."

Forrás: Williams

A jelenlegi technikai igazgató, Sam Michael az év végén távozik a csapattól. Williams szerint nem kapta meg a szükséges támogatást a munkájához.

"Sam Michael bonyolult szituációba került bele" - tette hozzá. "Kis időbe telt, mire rájöttünk, hogy olyan szintű tapasztalattal bíró technikai támogatás, amilyet most összeállítottunk a jövő számára, neki még nem állt rendelkezésére, jobban kellett volna támogatnunk. De nagy rajongója vagyok Samnek, nagy versenyző, ezért a hét összes napján, szinte mindig a grove-i gyárunkban volt, és teljesen ennek szentelte magát. Nem kérhettem tőle többet ennél, nagyon hálás vagyok neki a kemény munkájáért."

Williams azt is elmondta, tudja, hogy a csapat nem nőtt fel az elvárásokhoz az elmúlt években.

"Nem könnyű, akár nyersz, akár veszítesz, ez a játék nagyon, nagyon kemény. Technikailag nagyon küszködtünk az elmúlt években, ezt nem lehet tagadni. Olyan keményen próbáljuk újra összerakni magunkat, amennyire csak lehetséges, és hamarosan minden összeáll majd."