Vágólapra másolva!
Az első szabadedzést megnyerő hétszeres világbajnok úgy látja, sok dolog változott Spában az elmúlt két évtizedben, csak az időjárás nem. Ross Brawn csapatfőnök szerint a kevés száraz pályás időszakot hatékonyan használták ki.

Michael Schumacher számára különleges érzés volt kimenni a pályára délelőtt a jubileumi hétvégéjén. "Sok dolog változott itt az elmúlt húsz évben, de az időjárás biztosan nem! A mai egy újabb tipikus spai nap volt, vegyes időjárási körülmények között, kevés száraz pályás gyakorlással. A körülmények miatt nem tudtunk sokat dolgozni a beállításokon, bár kihoztuk a maximumot abból a korlátozott időből, amikor száraz volt a pálya."

Nico Rosberg délelőtt még fél másodperccel kikapott Schumachertől, de délután közel hét tizeddel gyorsabb volt nála. "Tanultunk néhány dolgot a száraz pályán meg a nedvesen is, és sikerült néhány tesztet végrehajtanunk a versenyre és az időmérő edzésre, tehát elég optimista vagyok a holnapot illetően" - nyilatkozta a fiatal versenyző.

Ross Brawn elégedett volt a csapat pénteki munkájával, de sok kérdést vetett fel benne a változékony időjárás. "Sikerült jól mennünk a rövid száraz időszakban, sokat tanultunk az autó egyensúlyáról ilyen körülmények között. Az lesz a kihívás vasárnapra, hogy eldöntsük, a száraz vagy a nedves beállításokat részesítsük-e előnyben."

"Ez az a pálya, ami esőben nagyon érzékenyen reagál a nagy leszorítóerőre, amely azonban szárazon komoly hátrány lehet" - tette hozzá a csapatfőnök.

Forrás: AFP