Vágólapra másolva!
Úgy véli, a Mercedes technikailag minden téren lemaradásban van, ezért akárki vezetné is, nem harcolhatna vele a győzelemért.

Nico Rosberg a Magyar Nagydíjon ünnepelte 100. Forma-1-es nagydíját, de győzelme továbbra sincs - sőt idén még a dobogóra sem tudott felállni. Ám úgy véli, ez nem az ő hibája, mert a Mercedes autója annyira gyenge, hogy senki nem kerülhetne vele az élre.

"Az én autómmal senki nem tudna nyerni" - jelentette ki Rosberg az El Paísnak. "Három csapat, a Red Bull, a Ferrari és a McLaren a többiek előtt jár. Nekem meg kell várnom, amíg jobb autót kapok. Majd ennek a szezonnak a későbbi szakaszában vagy jövőre kezdhetek a győzelemre gondolni."

Rosberg hozzátette, hogy "ezzel az autóval még a 7. hely is felér egy győzelemmel." A német, aki idén az összes verseny időmérőjének döntőjébe bejutott, 10:1-re verve csapattársát, Michael Schumachert, "minden" téren hátrányban érzi a Mercedest. A kérdésre, hogy mi az autó gyenge pontja, azt felelte: "Úgy általában véve az egész aerodinamika, mechanikailag pedig a tömege. A motor rendben van, a befújt diffúzoron viszont, amely ma már nagyon fontos része az aerodinamikának, sokat lehetne javítani. Dolgozunk rajta."

A Mercedes 4. a konstruktőri összetettben, de 135 ponttal le van maradva még a 3. helyezett Ferraritól is.