Vágólapra másolva!
Sabine Kehm azt mondja, a hétszeres világbajnok soha nem is nyilatkozott annak az újságnak, amely beharangozta a visszavonulását. Állítólag Barrichellót is rosszul idézték.

Michael Schumacher menedzsere, Sabine Kehm mérgesen reagált a Corriere dello Sport néhány nappal ezelőtti cikkére, amelyben a lap azt írta, a hétszeres világbajnok a visszavonulást fontolgatja.

"A Mercedeshez határozott céllal érkeztem: nem azért, hogy bármi áron győzelmet arassak, hanem azért, hogy segítsek a csapatnak a növekedésben" - idézték Schumachert. "De ha valaki, hát éppen én vagyok a probléma: tény, hogy kicsit lazább lettem, mint régen, ezért nem vagyok benne biztos, hogy a hozzáállásom megfelelő a csapat számára."

A hír bejárta a világsajtót, és nagy port kavart, Kehm azonban a német Bildnek kijelentette: "Ez az egész képtelenség. Amióta visszatért a Forma-1-be, Michael nem is beszélt senkivel a Corriere dello Sporttól."

Kehm hozzátette azt is, hogy Schumacher elhivatottsága nem csökkent. A 42 éves német versenyző már korábban elismerte, hogy "lazább" lett, ugyanakkor azt állította, ettől a munkáját még épp olyan komolyan veszi, mint régen. "Szenvedélyesen rajong a projektért, izgalmas kihívásnak tekinti, hogy a Mercedesszel közösen építse fel a csapatot" - jelentette ki róla Kehm. "Ez ösztönzőleg hat rá. Egy olyan ember, aki hamarosan a 20. évfordulóját fogja ünnepelni a Forma-1-ben, jól tudja, hogy a kitartás a legfontosabb."

Forrás: Mercedes

A Corriere dello Sport hitelessége a napokban nemcsak a Schumachernek tulajdonított nyilatkozat kapcsán kérdőjeleződött meg. Rubens Barrichello is cáfolta, hogy a Williams küszködéséről azt mondta nekik: "Ilyen körülmények között nem vagyok biztos benne, hogy jövőre folytatom a versenyzést."

"Soha nem mondtam rosszat a csapatról" - szögezte le Barrichello a Globo Esporte című brazil lapnak egy Sao Pauló-i gokartrendezvényen. "Ez az egész egy német újságíró véleményéből indult ki, akinek az állításait az olasz sajtó félrefordította, aztán nekem tulajdonította. Valójában éppen ezzel ellenkező szándékaim vannak: folytatni a közös munkát a csapattal."

"Úgy hiszem, hogy a jelenlétem 2012-ben is mindenkinek hasznára válna" - tette hozzá a brazil. "A csapat mostanában átszervezésen esik át, és a tapasztalatom sokat segíthet ebben a folyamatban."