Vágólapra másolva!
Button pedig úgy véli, a Hungaroringen a Ferrari és a Red Bull is a McLarennel egy szinten volt. A csapat mindkét versenyzője a győzelemre hajtva várja a szezon folytatását.

A Magyar Nagydíj győztese, Jenson Button, aki 3,5 másodperccel a vb-t vezető Sebastian Vettel előtt szelte át a célvonalat, bár az előnye korábban rúgott csaknem tíz másodpercre is, úgy véli, a McLaren autója a Hungaroringen nem volt gyorsabb a Ferrariénál és a Red Bullénál.

"A versenytempónk nagyon erős volt, de nem hiszem, hogy jelentős különbség volt köztünk, illetve a Ferrari és a Red Bull között" - idézi Buttont a McLaren sajtóirodája által közölt interjú. "Az utóbbi öt futamból hármat mi nyertünk meg, miközben mindkét nagy ellenfelünk csak egy-egy győzelmet aratott, úgyhogy valamit biztosan jól csinálunk."

A kétszázadik nagydíját teljesítő Button elismerte, hogy a magyarországi az egyik kedvenc győzelme volt, és külön örült annak, hogy rokonai és barátai - köztük édesapja, John - vele ünnepelhetett a helyszínen. "Nagyon büszke volt. Azt hiszem, az egész hétvégét élvezte, hiszen ott volt mind a kétszáz versenyemen, egyet (a 2001-es Brazil Nagydíjat) leszámítva, és egyébként is imád bulizni" - mondta.

"A támogatói hálózatom tagjai közül - én csak Team Buttonnak hívom őket - sokan elkísértek a Hungaroringre. Fontos volt számomra, hogy ott legyenek velem, hiszen mindannyian hozzásegítettek ahhoz, hogy elérjem a kétszázat. Csodálatos pillanat volt lenézni a dobogóról, és ott látni alul az édesapámat, a barátnőmet, az edzőmet, Mikey (Collier-t), meg a menedzsmentemet."

Button kijelentette, hogy nem tett le a világbajnoki cím megszerzéséről. "Már száz ponttal vagyok lemaradva Sebastian (Vettel) mögött, tehát nehéz dolgom lesz, de szeretem a kihívásokat!" - mondta. "Nem adom fel, aztán majd meglátjuk, mi történik. Minden egyes versenyt külön-külön fogok kezelni, a pontszámokat csak a szezon végén összesítem."

Forrás: Farkas Péter [origo]

Csapattársa, a Magyar Nagydíj kétharmadáig magabiztosan vezető Lewis Hamilton csalódott volt, amiért végül lemaradt a dobogóról, de nem hibáztatta a McLarent amiatt, hogy az újra eleredő esőben feleslegesen hívták ki a bokszba intermediate gumikért. "A pályaviszonyok változékonyak voltak, de mindannyian egy hajóban eveztünk" - vélte. "A stratégiai döntéseket a csapattal együtt hoztuk meg, és elkerülhetetlen, hogy néha tévedjünk. Amikor melléfogunk, emelt fővel kell viselnünk a csapást."

Hamilton, aki 12 ponttal még így is megelőzi Buttont az összetettben, hozzá hasonlóan kitartott amellett, hogy maradt esélye a végső győzelemre. "Továbbra is 200 pontot lehet gyűjteni, és én minden egyes versenynek abban a meggyőződésben fogok nekivágni, hogy nyerhetek" - szögezte le.

"Nagyon különleges helyszínek várnak ránk: Spa-Francorchamps, Monza, Suzuka és Interlagos az autósport legjobb pályái közé tartoznak. Érezni lehet, hogy lelkük és múltjuk van. Úgy fogunk odaérni, hogy az élen három csapat tempója van nagyon közel egymáshoz, ezért a brazíliai idényzáróig drámai hajszára számíthatunk. Már alig várom, hogy elkezdődjön!"