Vágólapra másolva!
Jenson Button legszívesebben ismét V10-es motorokkal versenyezne, és a futam közbeni tankolást is visszahozná.

Bár Jenson Button belátja, hogy a 2014-ben bevezetésre kerülő, 1,6 literes, V6-os turbómotorok környezetkímélőbbek lesznek a jelenleg használt erőforrásoknál, a McLaren versenyzője elárulta, ő az erősebb, hangosabb motorok híve.

"Valószínűleg arra szavaznék, hogy hozzák vissza a V10-es motorokat" - nyilatkozta Button a Formula1.com-nak. "850 lóerő, az nem volt semmi! De ez természetesen egy szenvedélyes versenyző véleménye - tudom, hogy a környezetszennyezést is figyelembe kell vennünk, ezért úgy gondolom, hogy a Forma-1 helyes irányba tart a kisebb motorokkal."

A 2009-es világbajnok úgy véli, az elektronikai eszközök manapság túl nagy szerepet kapnak az F1-ben, állítása szerint soha nem szerette az ilyen autókat. Arra a kérdésre, hogy melyik jelenlegi szabályt változtatná meg legszívesebben, Button a futam közbeni tankolás tiltását említette, amely 2010-ben lépett érvénybe.

"Megváltoztatnám a tankolásra vonatkozó szabályokat. Nagyszerű volt, amikor még kevésbé megtankolt autókkal versenyezhettünk, egyszerűen csodálatos volt. Mindannyian könnyű autót szeretünk vezetni. A tankolás ráadásul látványosabbá tette a futamokat a változatos stratégiák miatt" - nyilatkozta.