Vágólapra másolva!
Jenson Button a 2012-es szezonban is a McLaren versenyzője szeretne lenni, és már csak a főnökei döntésére vár. A brit megvédte csapattársát is: szerinte Lewis Hamilton csupán balszerencsés.

Jenson Button szerződése a szezon végén lejár, s bár az új szerződésről egyelőre nem tárgyaltak, a brit továbbra is a McLarennél képzeli el a jövőjét. A megállapodás vélhetően csak idő kérdése, a csapatnak ugyanis opciója van Buttonra, és Martin Whitmarsh már többször hangoztatta, hogy teljesen elégedett versenyzője teljesítményével.

"Ha (Whitmarsh) úgy dönt, hogy felhasználja az opciót, csak annyit kell tennie, hogy igent mond, mert én jövőre is itt szeretnék versenyezni. A csapaton múlik, hogy mikor kezdünk el tárgyalni egymással. Én elégedettebb vagyok az autóval, mint valaha" - válaszolta Button a Sporting Life-nak a hosszabbítás időpontját firtató kérdésre.

Forrás: AFP

Button továbbá megvédte az utóbbi időben sok kritikát kapó csapattársát, Lewis Hamiltont. Szerinte Hamilton ütközései részben a balszerencsének köszönhetők, részben pedig a bajnokságban elfoglalt helyzete miatt kerül sokszor vitatott körülmények közé. A Sebastian Vettelt jelentős ponthátrányban követő versenyzőknek ugyanis sokszor kockázatot kell vállalniuk a jó eredmény érdekében.

"Valenciában, Silverstone-ban és a Nürburgringen én voltam balszerencsés, most pedig rajta van a sor" - mondta Button, aki Hamilton vasárnapi kiesése után megelőzte csapattársát a bajnokságban, így már a negyedik helyen áll. "Mindkettőnknek nehéz dolga van. Jó lenne, ha az egész szezont problémák nélkül teljesíthetnénk, de néha ez nem lehetséges."

"Abban a helyzetben, amelyben Lewis, Mark (Webber), Fernando (Alonso) és én vagyunk, nem tehetjük meg, hogy minden kockázatos szituációt elkerülünk, és a biztos pontszerzésre hajtunk. Nekünk harcolnunk kell" - jelentette ki. "Ez néha orrkúptöréssel végződik, vagy a korlátban kötünk ki. Ennek persze nem örülünk, de néha megesik."