Vágólapra másolva!
Belgiumba új fejlesztésekkel érkezik a McLaren, elsősorban az időmérőn szeretnének javulni. Lewis Hamilton és Jenson Button továbbra is azonos támogatást kap a csapattól.

A McLaren nem adja fel a világbajnoki címért folytatott küzdelmet, különösen az után, hogy a legutóbbi két nagydíjon - a Nürburgringen és a Hungaroringen - ők haladtak át elsőként a célvonalon. Mivel versenytempóban már futamokkal ezelőtt utolérték az éllovas Red Bull autóit, jelenleg az időmérőn mutatott teljesítmény javításán dolgoznak.

"Az időmérő tekintetében még vannak hiányosságaink" - nyilatkozta a McLaren telefonos konferenciáján Jonathan Neale, a csapat ügyvezető igazgatója. "Az autóink sokszor nem a megfelelő rajthelyet foglalják el, de gyorsítottunk a fejlesztések ütemén, és a következő két futamon több újítást is szeretnénk bevetni."

Forrás: McLaren

A McLaren célja a megfelelő egyensúly megtalálása az egykörös teljesítmény és a versenytempó között, Neale szerint az állítható hátsó szárny (DRS) lehet a siker kulcsa. "Most, hogy versenyképes az autónk, sikerült időt szakítanunk a DRS fejlesztésére. Úgy gondolom, a következő két futamon már jobban ki tudjuk használni a szárny előnyeit" - mondta.

Bár Hamilton 84, Button pedig 100 pontos lemaradással áll Sebastian Vettel mögött a bajnokságban, mindketten a csapat teljes támogatását élvezhetik. A két versenyző továbbra is szabadon versenyezhet egymással, bár sokan nem értenek egyet ezzel a felfogással, hiszen így előfordulhat, hogy egymástól vesznek el értékes pontokat.

"Még mindig az a célunk, hogy mindkét versenyzőnk megkapja ugyanazokat a lehetőségeket. Ez a fejlesztéseinkre is vonatkozik, és a pályán is elvárjuk tőlük, hogy megragadják az összes kínálkozó alkalmat" - jelentette ki Neale, aki szerint a bajnokság szempontjából rendkívül fontos, hogy versenyzői agresszívan, támadóan versenyezzenek. "Még mindig két első számú versenyzőnk van, akik azért vannak a pályán, hogy futamokat nyerjenek."