Élő:
Vágólapra másolva!
Fernando Alonso erkölcsi kötelességének tartja, hogy 89 pontos hátránya ellenére is az utolsó pillanatig harcoljon a világbajnoki címért.

A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel 89 pontos előnyt halmozott fel Fernando Alonsóval szemben, ám a spanyol a nagy lemaradás ellenére sem adja fel világbajnoki álmait. "Annyi versenyt kell nyernünk, amennyi csak lehetséges" - nyilatkozta Alonso a Ferrari hagyományos, Madonna di Campiglióban tartott nyári rendezvényén. "Realisták vagyunk, a világbajnokság állása olyan, amilyen, de sokszor láttunk már hirtelen fordulatokat."

"És végül is mi a Ferrari vagyunk, erkölcsi kötelességünk a sok millió rajongó miatt, hogy mindig a maximumra törekedjünk. Nem csinálhatunk végig nyolc versenyt úgy, hogy nem gondolunk a vb-címre. Amíg a legkisebb esély látszik a győzelemre, harcolnunk kell."

"El kell kezdenünk nyerni és bíznunk abban, hogy Vettel elkövet néhány hibát és lesz néhány technikai problémája. A szezon eleje nagyon nehéz volt, jobb startban reménykedtünk, de nem jött össze. Talán Kína volt a mélypont, ahol a Renault és a Mercedes is előttünk volt, azóta szépen fejlődtünk. Még mindig hiányzik egy kicsi néhány területen, de jó úton járunk."

Forrás: Shell