Vágólapra másolva!
Az Auto Bild Motorsport összesítése szerint a McLaren és a Mercedes GP pilótái előztek legtöbbször az első tizenegy futamon. Az általában elöl lévő Red Bull a középmezőnyben foglal helyet.

A 2011-es Forma-1-es idény első tizenegy versenyén a McLaren pilótái, Jenson Button és Lewis Hamilton mutatták be a legtöbb előzést, szám szerint 85-öt. Második helyre a Mercedes GP került, a Red Bull ebben az összevetésben lemaradt: Sebastian Vettel és Mark Webber csak 56-szor ment el valamelyik riválisa mellett.

Ennek oka persze egyértelmű, a világbajnoki címvédő Vettel a szezon első felében leginkább legelöl haladt, így nem kényszerült túl sok előzésre. "Tényleg nem ilyen rossz a helyzet" - reagált az eredményekre Vettel. "Az RB7-es építési módjával magyarázható, hogy kevesebbszer előzünk."

"Először is gyakran a mezőny élén megyünk, ha a rajt jól sikerül, már nem kell senkit megelőznünk. Másrészt autónk leginkább a kanyarokban gyors, hogy így érjük el a legjobb köridőt. Ezért cserébe végsebességünk nem a legjobb és ez nehezebbé teszi számunkra az előzést."

Forrás: AFP