Vágólapra másolva!
Az elmúlt két futamon szerzett két győzelem miatt újra lehetségesnek érzik a harcot a világbajnoki címért a wokingi csapatnál. Button a DRS-től még több előzést vár az egyébként is sok előzési lehetőséget rejtő belgiumi pályán.

Bár az utóbbi futamokon remek formában voltak a csillogó ezüst versenyautók, a konstruktőri pontversenyben még mindig 103 pont a McLaren hátránya a Red Bullal szemben.

"Az egész csapat úgy tért vissza a munkába, hogy feltöltődtek, frissek, és koncentráltak, magabiztos vagyok abban a tekintetben, hogy ennek az eredményét a pályán is viszont fogjuk látni. A mérnökök és a stratégák alig várják, hogy visszatérjenek a munkába, a szerelők fittek, és készen állnak, hogy folytassák azt a kiemelkedő fejlődést, amelyet az egész szezon során bemutattak a gyors és megbízható munkájukkal a garázsban és a bokszutcában"- mondta Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke.

"Annak ellenére, hogy három versenyt nyertünk a legutóbbi ötből, még mindig nagyon eltökéltek vagyunk, hogy erősebbek legyünk, mint korábban" - tette hozzá Whitmarsh.

Hamilton szerint a McLaren fejlesztései a legutóbbi futamokon segítettek abban, hogy a pilóták higgyenek az autó képességeiben.

"Úgy gondolom, hogy jó helyzetben megyünk a következő versenyhétvégére - megnyertük az utóbbi két nagydíjat, az autó érősnek érződik, keményen dolgoztunk, hogy javítsunk a beállításokon. Nagyon inspiráló a magabiztosságunk jelenleg, ami azt jelenti, hogy egy kicsit még keményebben tudjuk nyomni a gázt, különösen az időmérőkön."

"Természetesen a hétvégét valószínűleg befolyásolni fogja az időjárás, ami mindig kiszámíthatatlan Spában. Száraz versenyt szeretnék személy szerint, de megbirkózom bármilyen időjárással, már alig várom, hogy visszaülhessek az autómba!" - mondta 2008 világbajnoka.

Forrás: AFP

Button hasonlóan nyilatkozott, de azt is hozzátette, hogy bár a Hungaroringen a változékony időjárásnak is köszönhették a győzelmet, az autónak megvan a sebessége ahhoz, hogy bármilyen időjárási körülmények között nyerjen.

"Jó érzés volt úgy elmenni a nyári szünetre, hogy egy magyarországi győzelem volt a hátunk mögött" - mondta Button. "Ez egy olyan verseny volt, amelyet szerintem szárazon ugyanúgy megnyerhettünk volna, mint nedves időben - ezt érdemes észben tartani Spa előtt, ahol valószínűleg ugyancsak lesz eső és száraz idő is - és bármi a kettő között - a hétvége különböző szakaszaiban."

"Még egyszer, a célunk, hogy nyomás alá helyezzük a bajnokság éllovasait, különösen a Red Bullt. Az autónk igazán jól vezethetőnek érződik most, ezért nem gondolnám, hogy a hétvégére szánt gumikeverék-kiválasztás nagy hatással lesz ránk. Sokat tanultunk a Pirelli közepes keverékéről Valenciában, és azóta még egy kicsit előre is léptünk."

Bár Belgiumban sok az egyenes, Button szerint az állítható hátsó szárnynak (DRS) nem lesz kulcsszerepe az előzésekben, mivel az előzés itt mindig lehetséges volt.

"Nem gondolom, hogy a DRS itt olyan kritikus szerepet kapna, mint néhány más pályán. Még mindig nem tudom, hogy hol lehet majd kinyitni a szárnyat, de mindig sok lehetőség van használni a szélárnyékot fel a dombra az Eau Rouge-ban, hogy aztán előzhessünk a Les Combes előtt. Érdekes lesz látni, hogy a DRS hozzá tud-e majd tenni többet a show-hoz - ennek egy újabb remek Forma-1-es hétvégének kell lennie" - tette hozzá 2009 világbajnoka.