Vágólapra másolva!
Az ausztrál szerint az, hogy képesek voltak úgy pozícióért harcolni Vettellel, hogy nem ütköztek össze, azt bizonyítja, hogy teljesen feleslegesek voltak a neki címzett csapatutasítások.

Mark Webber a Brit Nagydíj utolsó köreiben figyelmen kívül hagyta a Red Bull-csapat kérését, hogy ne próbálja megelőzni Vettelt, többször is támadta, de végül nem tudott elé kerülni.

Mark Webber a verseny után azt írta a hivatalos weboldalán, hogy azért versenyzett Vettellel, mert nem akart harmadik lenni, kiemelte, hogy nem ütköztek össze világbajnok csapattársával (ellentétben a tavalyi Török Nagydíjjal - a szerk.).

"A csapat körülbelül négyszer szólt rám a rádión, hogy tartsam a távolságot Vettelhez képest" - írta Webber. "De nem voltam boldog ezzel, mert a Forma-1-ben sosem adhatod fel, ezért tovább nyomtam a gázt. Ha Fernando kiesett volna az első helyről, akkor a győzelemért harcoltunk volna."

"A csapat aggódott, hogy én és Seb összeütközünk, mert nagyon akarták a pontokat a konstruktőri világbajnokságban. Ezt megértem, de nekem is kellettek a pontok a bajnokságban. Bebizonyítottuk, hogy úgy is tudunk harcolni a pályán, hogy nem ütközünk össze."

Webber szerint Alonso megérdemelte a győzelmet, mivel a Red Bull nem végzett tökéletes munkát Silverstone-ban, különösen a bokszkiállásoknál.

"Ahhoz, hogy nyerj vasárnap délutánonként, mindennek rendben kell mennie, és nálunk most nem ez volt a helyzet. Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa a motorsportban, Fernando volt a verseny megérdemelt győztese"- tette hozzá Webber.