Vágólapra másolva!
Nico Rosberg kitart a Mercedes GP mellett, továbbra is mindent megtesz az istálló sikeréért, ugyanakkor üzent is: a lehető leghamarabb győztes autóban szeretne ülni.

Nico Rosberg nem készül arra, hogy elhagyja a Mercedes GP-t, továbbra is kitart az istálló mellett, de nem titkolja, hogy kicsit türelmetlen. Ross Brawn csapatfőnök nemrégiben éppen arra kérte a német pilótát, hogy legyen türelemmel, amíg megérkeznek a sikerek, de Rosberg már nagyon szeretne győztes autóban ülni.

"Németként lehetek a Mercedes GP tagja és része a csapat felépítésének, lehetőségem van arra, hogy vezéregyéniség legyek és ez nagyszerű dolog" - mondta Rosberg az Autosportnak adott interjújában. "Soha nem mondanám, hogy nem érzem jól magam vagy bármi ilyesmit, éppen ellenkezőleg: nagyszerű emberek gyűltek itt össze, megvan a kihívás is, szóval jól elvagyok."

"De természetesen versenyző vagyok, és mindenek felett az a célom, hogy versenyeket nyerjek. Nem mondanám, hogy türelmetlen vagyok, de remélem, hogy hamarosan lesz lehetőségem futamgyőzelmet ünnepli, ezért dolgozom, ahogy mindig. Nem kérdés, hogy adok időt a Mercedesnek, de a nagyon távoli jövőbe sem szeretnék tekinteni."

Forrás: Mercedes GP

"Tény, hogy a Mercedes előbb-utóbb sikeres lesz, ebben mindenki egyetért. Nincs is okunk a kételkedésre. A nagy kérdés csak az, hogy mikor? Most úgy tűnik, hogy még eltart egy ideig, a Mercedes mindenesetre eltökélt." Rosberg iránt a Ferrari, a Red Bull és a McLaren is érdeklődik a hírek szerint, ő azonban egyelőre nem foglalkozik ezzel. "A karrierem szempontjából ezek jó hírek, de egyelőre nem foglalkozom velük."