Vágólapra másolva!
Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke hallani sem akar arról, hogy a csapat feladja a világbajnoki harcot idén. A Ferrarinak muszáj küzdenie a győzelemért.

Idén még nem sikerült futamot nyernie a Ferrarinak, Fernando Alonso a múlt heti Európa Nagydíjon érte el a csapat idei legjobb eredményét második helyével. A spanyol hátránya 99 pont az éllovas Sebastian Vettellel szemben, a konstruktőri versenyben 166 ponttal lógott meg a Red Bull, Luca di Montezemolo Ferrari-elnök azonban a nagy hátrány ellenére sem hajlandó feladni az idei világbajnokságot.

"Az elmúlt napokban átbeszéltük a helyzetet Stefano Domenicalival és mérnökeivel" - mondta Montezemolo. "Keményen dolgozunk és az első versenyekhez képest látszik is fejlődés, ez a fejlesztési munka más irányból való megközelítésének köszönhető. Tudjuk, hogy mindkét bajnokságban nagyon nehéz a helyzetünk, de nem akarok feladásról hallani: folyamatosan fejlődnünk és minden versenyen harcolnunk kell a győzelemért, ez mindig kötelező a Ferrari számára."

"Természetesen már elkezdtünk beszélgetni a 2012-es autóról, de ez normális az évnek ebben a részében. Hiszek Domenicaliban és csapatában, meggyőződésem, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét." Domenicalinak tetszik a Pirelli idei munkája: "Jól kezdődött az idény, a versenyek kiszámíthatatlanok, a sok előzés izgalmas a nézők számára, a helyszínen és a tévéképernyők előtt is. Ez volt a változtatások egyik célja és ezt szerintem elértük. Szeretném megragadni a lehetőséget és ezúton gratulálok a Pirellinek F1-es visszatéréséhez."

Forrás: Ferrari