Vágólapra másolva!
Felipe Massa szerint a Ferrari optimistán futhat neki a szezon második felének. Jó eredményeket vár a csapattól a brazil.

Silverstone-ban csupa pozitív fejleménynek örülhetett a Ferrari, az olaszok nem csupán tartani tudták a Red Bull tempóját, hanem Fernando Alonso révén első idei futamgyőzelmüket is megszerezték. Felipe Massa szerint az eredmény önmagában is örömteli, de jó jelnek tartja azt is, hogy a Ferrari az időmérőn és kemény keverékű abroncsokkal is gyors volt.

"A Brit Nagydíjig a versenytempónk sokkal jobb volt, mint amire időmérőn képesek voltunk, Silverstone-ban viszont mindkét szituációban jól teljesítettünk" - idézte Massát a Ferrari hivatalos honlapja. "A kvalifikáció első harmadában, kemény gumikon harmadik lettem, ami jól jelzi az autó versenyképességét. Biztos vagyok benne, hogy ebből a fejlődésből erőt meríthetünk a szezon második felére."

Ugyan Alonso hátránya 92 pont az éllovas Sebastian Vettellel szemben, Massa szerint nincs ok arra, hogy a Ferrari feladja a világbajnoki harcot. "A 2008-as események és Kimi 2007-es, szenzációs bajnoki címe is bizonyítja, hogy bármi megtörténhet. Még akkor is, ha ez idén nagyon nehéz lesz, hiszen Vettelnek sok hibát kellene elkövetnie."

Forrás: AFP