Vágólapra másolva!
Bokszutcai pletykák szerint Martin Whitmarsh pozíciója veszélybe került.

A 2009 óta csapatvezető Whitmarsh leváltásáról szóló pletykák már a hétvégi Brit Nagydíj szombatján elindultak. Egy időmérő utáni sajtótájékoztatón a McLaren Brand Centerben, Silverstone-ban a csapatvezető a gyászos edzésprodukció magyarázata helyett csak feltett kézzel azt mondta: "Elnézést fiúk, ezt elrontottuk."

Csakhogy a jelenlévők nem csak a szokásos Forma-1-es újságírók voltak, hanem sok magas beosztású brit sportvezető és híresség, köztük Arsene Wenger, az Arsenal, és Sir Alex Ferguson, a Manchester United focicsapatának menedzsere is. Ők biztosan nem szoktak ahhoz, hogy valaki ilyen őszintén bevallja ennyi ember előtt, hogy hibázott, ezért sokan valószínűleg már abban a tudatban hagyták el a sajtótájékoztatót, hogy Whitmarsh szinte maga ajánlotta fel a lemondását.

Tovább erősítette a Whitmarsh távozásáról szóló pletykákat a csapat rengeteg hibája a vasárnapi versenyen: Button egy rosszul rögzített kerék miatt esett ki, Hamilton pedig a dobogós helyezését bukta el azért, mert az utolsó húsz körben spórolnia kellett az üzemanyaggal.

Ehhez jön még az a tény, hogy a korábbi csapatvezető, a mostanában a McLaren utcai autós programját irányító Ron Dennis is egyre gyakrabban tűnik fel a versenyeken a csapat garázsában.

Martin Whitmarsh azonban a körülmények ellenére egyelőre nem félti az állását. Kijelentette, hogy nem Ron Dennis, hanem csak a McLaren igazgatótanácsa dönthet a sorsáról.

"Meg vagyok győződve arról, hogy ebben a pozícióban maradok. Az igazgatótanácsnak tartozom felelősséggel, nem csak Ronnak. És ők eléggé elégedettnek tűnnek azzal, amit teszek."

"Már 23 éve itt dolgozom, és 23 évet dolgoztam Ronnal. Sokan azt gondolták, hogy Ron klónja vagyok, de nem vagyok az. Érdekes a kapcsolatunk - vannak hullámhegyek és hullámvölgyek -, de most jelen pillanatban elég erős."

"Nagyon kritikus vagyok magammal szemben, még annál is jobban, ahogy a sajtó áll hozzám. Az a munka, amit végzek, a szenvedélyem. És a siker a Forma-1-ben ciklikus. Magas elvárások alapján ítélnek meg minket, ez egy olyan dolog, amit szívesen veszek" -tette hozzá az 53 éves Whitmarsh.