Vágólapra másolva!
A Mercedes mindkét versenyzőjének spórolnia kellett a üzemanyaggal a Német Nagydíjon, ezért nem tudták kihozni az autóból a maximumot.

Bár a Mercedes versenyzői nem elégedetlenek a Német Nagydíjon elért eredményükkel, a 7. helyen célba érő Nico Rosberg és a mögötte befutó Michael Schumacher is egyetért abban, hogy többet is kihozhattak volna az autóból a csapat hazai versenyén.

Rosberg a rajt után egy helyet javítva feljött az 5. helyre, azonban később Felipe Massa és Adrian Sutil mögé került. "A beállításom nem volt tökéletes, az autó nem volt olyan jó, mint az időmérőn. Jót csatáztam Massával, de annak ellenére, hogy keményen próbálkoztam, nem tudtam magam mögött tartani őt" - nyilatkozta a futam után. "Sokat kell dolgoznunk azért, hogy a legjobb teljesítményt tudjuk kihozni az új fejlesztésekből."

Forrás: AFP

A tizedikként rajtoló Schumacher is jól kezdte a futamot, és a 24. körben pont Rosberget támadta a 7. helyért, amikor a 10-es kanyar előtt ráhajtott a nedves műfűre, megpördült, és a 11. helyre esett vissza.

"A kipördülésem teljesen meglepett, de a pályának az a pontja mindig trükkös, főleg nedves körülmények között. Mindenesetre vesztettem emiatt pár pontot, kár érte" - sajnálkozott Schumacher, aki végül még így is csak 10 másodperccel maradt el Rosbergtől.

A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug elmondta, hogy versenyzői a futam jelentős részében kénytelenek voltak a szokásosnál óvatosabban vezetni. "A tempónkat az is befolyásolta, hogy Nicónak és Michaelnek elég hosszú ideig spórolnia kellett az üzemanyaggal" - árulta el, majd hozzátette, annak örül, hogy mindkét autó pontszerző helyen ért célba, így sikerült megszilárdítaniuk 4. helyüket a konstruktőri bajnokságban.